Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitiems pietums ar vakarienei: apkeptos bulvės su rūkyta lašiša ir krapais

Bulvės, lašiša ir krapai – puikiai derantis trejetas, kurio improvizacijų yra ne viena. Šį kartą siūlome itin įdomią variaciją – bulves išverdame, o tada trumpai apkepame orkaitėje tuo pačiu pašildydami rūkytą lašišą, galiausiai derinį vainikuojame krapais.
Lašiša, bulvės ir krapai
Lašiša, bulvės ir krapai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2–3 asm.):

  • 400 g bulvių, geriau panašaus dydžio, nedidelių, verdant nesukrentančių;
  • 2 gabaliukai (iš viso 300–400 g) karštai rūkytos lašišos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 citrinos (išspaustų sulčių) arba 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • ryšelis šviežių krapų.
Vida Press nuotr./Lašiša, bulvės ir krapai
Vida Press nuotr./Lašiša, bulvės ir krapai

Gaminimas:

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.

2. Krapus smulkiai sukapokite, suberkite į dubenėlį, į jį pilkite ir aliejų bei citrinos sultis (arba baltojo vyno actą).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Vidutinio dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Išdėliokite bulves ant skardos, pašlakstykite aliejaus ir krapų mišiniu (šiek tiek jo pasilikite), pabarstykite pipirais ir dėkite į orkaitę 15 min., – bulvės turi skrustelėti.

4. Ištraukite skardą su bulvėmis iš orkaitės, dėkite ant viršaus lašišos gabalėlius, pašlakstykite juos pasiliktuoju krapų ir aliejaus mišiniu. Dėkite į orkaitę dar 7–10 min., tegul lašiša kiek sušyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?