Ingredientai (6 nedidelėms tartoms arba 1 didesnei):
- 250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (išimkite iš šaldymo kameros 15 min. iki formuojant);
- 12 smidrų stiebelių (nulaužkite sumedėjusias dalis);
- 1 didelis kiaušinis, paplaktas;
- 150 minkšto ožkų pieno sūrio;
- 100 ml grietinės;
- žiupsnis nuskabytų šviežių čiobrelių lapelių;
- 50 parmezano ar „Džiugo“ sūrio, smulkiai sutarkuoto.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Nedideliame prikaistuvyje užvirkite šiek tiek vandens, o tada sumesite perpus perpjautus smidrus, 3 minutes apvirkite, o tuomet nukoškite ir perliekite lediniu vandeniu. Galiausiai nusausinkite ir atidėkite, kol prireiks.
3. Šiek tiek atšilusia, tad jau lanksčia tešla išklokite arba mažas tartų formeles, arba vieną didelę tartos formą.
4. Vidutiniame dubenyje iki kreminės masės išsukite ožkų pieno sūrį ir grietinę, supilkite kiaušinį ir didžiąją dalį tarkuoto parmezano ar „Džiugo“ (šiek tiek pasilikite).
5. Gautą masę sudėkite ant tešlos į tartos formeles ar vieną formą, išlyginkite paviršių. Tuomet šiek tiek įspausdami sudėliokite smidrus, pabarstykite viršų atidėtu tarkuotu sūriu ir čiobreliais.
6. Dėkite į orkaitę ir mažas tartas kepkite apie 25 min, o dideles – apie 40 min. Ištraukę iš orkaitės leiskite porą minučių pravėsti, o tada ragaukite. Šalia labai tinka lengvos mėgstamų žalumynų salotos.