Ingredientai:
- 0,5 baltagūžio kopūsto, supjaustyto plonais šiaudeliais;
- 2 trumpavaisiai maži agurkai, supjaustyti plonais griežinėliais;
- 300–400 g virtos ar keptos vištienos, be kaulų, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais (tinka ir anksčiau virtos ar keptos likučiai);
- 1 mažas raudonasis svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
- 3 česnakų skiltelės, sutraiškytos;
- 1 aitrioji raudonoji paprika, perpjauta išilgai ir smulkiai supjaustyta;
- 1 sauja žemės riešutų, pakepintų ir stambiai sukapotų;
- 2 valg. šaukšt. švelnaus skonio aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- sauja šviežių kalendrų, sukapotų;
- 1 žaliosios citrinos (laimo) sultys.
Gaminimas:
1. Į platų dubenį suberkite kopūstų šiaudelius, supilkite aliejų, žaliosios citrinos sultis, užberkite gerą žiupsnį druskos ir rankomis švelniai „išmasažuokite“, o tada palikite kelioms minutėms – taip kopūstai šiek tiek suminkštės.
2. Kai kopūstai paruošti, suberkite į juos vištiena, svogūnus, česnakus, kitus priedus, išskyrus žemės riešutus ir kalendras, ir labai gerai išmaišykite. Jei salotos kiek sausokos, galite įpilti papildomai aliejaus ir citrinos sulčių.
3. Patiekiant į kiekvieną dubenėlį ant salotų dar berkite žemės riešutų ir negailėdami kalendrų.