Lengvas vištienos šašlykas
Ši vištiena puikiai derės su taip pat grilyje pakeptais pievagrybiais ar jaunutėmis kukurūzų burbuolėmis.
Reikės:
- 4 vištienos krūtinėlės filė be odos, susmulkintos 2 cm kubeliais,
- 2 valg. š. natūralaus jogurto,
- 1 skiltelės česnako,
- 1 arb. š. susmulkintos imbiero šaknies,
- ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų,
- 1 valg. š. smulkintų kalendros grūdelių,
- žiupsnelio čili pipirų,
- 1 arb. š. malto kumino,
- ½ arb. š. druskos,
- 2 arb. š. pomidorų tyrės,
- 1 susmulkinto svogūno,
- 2 pomidorų, supjaustytų skiltelėmis,
- 1 susmulkintos saldžiosios žaliosios paprikos,
- 2 valg. š. rapsų aliejaus.
Gaminimas:
Pamerkite į vandenį 8-10 medinių iešmelių. Dubenyje sumaišykite jogurtą, smulkintą česnaką, imbierą, kalendrą, juoduosius ir čili pipirus, kuminą, druską ir pomidorų tyrę. Sudėkite vištienos gabaliukus ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą ir padėkite šaltai 2-3 valandoms.
Suverkite vištieną ant iešmelių, pakaitomis įterpdami svogūnų, paprikos ir pomidorų gabaliukus. Patepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje kepsninėje maždaug 15 min. nuolat vartydami, kol vištiena taps gražios auksinės spalvos.
Baigiant kepti vištienai, ant kepsninės dėkite ant iešmelių suvertus pievagrybius ir kukurūzų burbuolytes.
Mažieji kiaulienos kąsniukai
Šie mažučiai kiaulienos iešmeliai labai populiarūs Indonezijoje. Patiekiami dažniausiai su jasmine rūšies ryžiais ir šviežių baltųjų ridikų bei agurkų salotomis.
Reikės:
- 200 g kiaulienos, supjaustytos mažais plonais gabaliukais,
- 2 nuluptų ir susmulkintų šalotinių svogūnų,
- 2 skiltelių susmulkinto česnako,
- 1 čili pipiro, be sėklų ir susmulkinto,
- po ½ arbat. š. maltos ciberžolės, kalendros grūdelių ir kumino,
- 1 valg. š. sojos padažo,
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus.
Garnyrui:
- 250 g jasmine ryžių,
- žiupsnelio druskos.
Salotoms:
- 1 baltojo ridiko,
- 1 agurko,
- pundelio šviežių kalendrų.
Gaminimas:
Negiliame inde sumaišykite susmulkintus šalotinius svogūnus, česnaką, čili, ciberžolę, kalendrą ir kuminą, sojos padažą ir saulėgrąžų aliejų. Suberkite kiaulienos gabaliukus ir gerai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui pasimarinuoti.
Ryžius suberkite į 500 ml verdančio pasūdyto vandens ir virkite 15 min, kol ryžiai sugers visą vandenį. Išjunkite ir padėkite šiltai.
Kol ryžiai verda, įkaitinkite grilį. Mėsos gabaliukus suverkite po 4 ant bambukinių iešmelių ir kepkite maždaug 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Patiekite su ryžiais ir ridikų bei agurkų salotomis.
Grilyje kepta lašiša su garstyčiomis
Reikės:
- 300 g lašišos filė,
- druskos ir juodųjų maltų pipirų pagal skonį,
- 2 arb. š. Dižono garstyčių,
- 6 vyšninių pomidorų su šakelėmis,
- 90 g šaldytų šparaginių pupelių,
- 150 g kuskuso,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- ½ citrinos sulčių,
- 1 susmulkinto agurko,
- žiupsnelio susmulkintų šviežių petražolių.
Gaminimas:
Lašišą padalinkite į du gabaliukus ir įtrinkite druska bei pipirais. Ištepkite garstyčiomis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai šaltai, kad pasimarinuotų.
Paruoškite grilį. Ant nepridegančių grotelių dėkite lašišos gabaliukus ir kepkite 5 minutes. Paskui uždėkite pomidoriukus su šakelėmis ir pakepkite dar 5 minutes. Nuimkite nuo griliaus ir padėkite šiltai.
Puode užvirkite pasūdytą vandenį ir suberkite šaldytas šparagines pupeles. Pavirkite 6 minutes ir nukoškite. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, pagardinkite aliejumi bei citrinos sultimis ir palikite išbrinkti.
Viską gražiai sudėkite į lėkštę ir patiekite.
Skanaus!