Tad Bulgogi mėsainiui pagal #banginisvirtuveje reikės:
- Sviestinių bandelių (brioche),
- Geros brandintos jautienos antrekoto arba išpjovos, apie 200g porcijai,
- Bulgogi padažo – galima pirkti, galima gamintis patiems,
- Kewpie majonezo,
- Svogūno, morkų, porų ir čederio,
- Kimči,
- Marinuoto geltono ridiko (Daikon).
Gaminimas:
Receptas gan paprastas – plonai supjaustome mėsą, užpilam bulgogi padažu, paliekam per naktį šaldytuve. Šiaudeliais pjaustome porus ir morkas, svogūnus irgi, apkepinam daržovės – čia galim rinktis, ar apkepinam iki minkštumo, ar paliekam traškias. Aš palikau traškesio, nes kai kalbama apie maisto skonį, tekstūra yra labai svarbus niuansas, kuris daug ką keičia. Kepdamas dar šiek tiek pasūdžiau.
Jautieną šiek tiek apskrudinam atskirai, dedam ant daržovių, jeigu buvo likę padažo – pilam ant viršaus, dar šiek tiek skrudinam, dedam po porą sluoksnių čederio (tikrai negailėkit sūrio, bus puikus rezultatas + suklijuoja mėsą ir daržoves) bei laukiam kol išsilydys.
Daržoves ir mėsą patogiau apkepti didelėje keptuvėje, nebūtina iškart daryti viską porcijinėse. Lygiai taip pat daržovių ir mėsos paplotėlius galite formuoti toje pačioje didelėje keptuvėje, man tiesiog pasirodė patogiau tai daryti porcijinėse.
Tada perpjaunam bandelę, dedam ridiką, dedam visą tą daržovių, jautienos ir sūrio derinį, kimči ir ant viršaus užpilam Kewpie majonezo.
Skanaus!
#banginisvirtuveje
Dėkojame Aleksandrui už receptą!