Reikės:
- 1 baklažano,
- pagal skonį druskos,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- balzamiko glazūros,
- 100 g fetos sūrio,
- džiovintos saldžiosios raudonosios paprikos dribsnių,
- žiupsnelio raudonėlio.
Gaminimas
Įkaitinkite grilių. Baklažaną perpjaukite pusiau ir perpjautą pusę gerai įtrinkite druska. Padėkite pusvalandžiui, kad druska įsigertų.
Nuošluostykite baklažano išskirtas sultis popieriniu rankšluosčiu ir ištepkite jį aliejumi. Dėkite ant griliaus grotelių ir kepkite pavartydami 5-7 minutes.
Nuimkite nuo griliaus ir pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstykite balzamiko glazūra, apibarstykite sutrupintu fetos sūriu, raudonųjų paprikų dribsniais ir šviežiu raudonėliu.
Skanaus!