Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilyje keptas baklažanas su fetos sūriu

Kai norisi pavakaroti prie ugnelės, bet nesinori rimtų kepsnių, išsikepkite daržovių. Šis baklažanų receptas - iš Graikijos, o tai ypatingų gurmanų šalis. Paragaukite!
Kepti baklažanai
Kepti baklažanai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 baklažano,
  • pagal skonį druskos,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • balzamiko glazūros,
  • 100 g fetos sūrio,
  • džiovintos saldžiosios raudonosios paprikos dribsnių,
  • žiupsnelio raudonėlio.

Gaminimas

Įkaitinkite grilių. Baklažaną perpjaukite pusiau ir perpjautą pusę gerai įtrinkite druska. Padėkite pusvalandžiui, kad druska įsigertų.

Nuošluostykite baklažano išskirtas sultis popieriniu rankšluosčiu ir ištepkite jį aliejumi. Dėkite ant griliaus grotelių ir kepkite pavartydami 5-7 minutes.

Nuimkite nuo griliaus ir pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstykite balzamiko glazūra, apibarstykite sutrupintu fetos sūriu, raudonųjų paprikų dribsniais ir šviežiu raudonėliu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai