Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilyje kepti šparagai su šonine

Smidrai, šparagai – egzotiški pavasario šaukliai, kuriais mėgautis galime dar ir vasarą. Šios daržovės yra labai švelnaus skonio ir nemėgsta būti nustelbtos. Tad jų ruošimui daug laiko nereikia, svarbiausia – tinkamas derinimas ir gaminimo laikas. Lauros šeima iškylose dažnai skanauja šparagus, apvyniotus šoninės juostelėmis ir keptus grilyje, nes juos labai mėgsta vaikai.
Smidrai su šonine
Smidrai su šonine / Fotolia nuotr.

Reikės:

  • 5 žaliųjų ir baltųjų smidrų,
  • 10 riekelių šoninės,
  • 100 g Parmezano sūrio,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 žiupsnelio stambiai maltų juodųjų pipirų,
  • 0,5 citrinos sulčių.

KAIP GAMINTI

1. Smidrus nuplaukite, kotelius nuskuskite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą puodą su verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų tik pusę smidrų stiebų, ir 4 min. pavirkite.

2. Ant šoninės griežinėlių berkite parmezano, dėkite po smidrų ūglį, jį pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais ir apie 5 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje arba grilyje, kol šoninė dailiai apskrus.

3. Apšlakstykite citrinų sultimis ir patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?