Grilyje kepti sultingi grybukai patiks net ir užkietėjusiems šašlykų gerbėjams

Grilinti galima viską – tereikia šiek tiek fantazijos ir ugnies. Nebūtina ant iešmo verti šašlykų, kad pavyktų pasimėgauti gardžiu dūmo skoniu: tą puikiai įrodo šis nors ir paprastas, bet ypatingai kvapnus grybų receptas. Patiekalas puikiai tiks kepimui griliuje arba ant lauke ant laužo, tad galėsite paįvairinti vasaros iškylas. Patikėkite – pirštus apsilaižysite!
Grilyje kepti pievagrybiai
Grilyje kepti pievagrybiai / 123RF.com nuotr.

Jums reikės:

  • 400 g vidutinio dydžio pievagrybių,
  • Ketvirtadalio stiklinės lydyto sviesto,
  • Pusės arbatinio šaukštelio šviežių krapų,
  • Pusės arbatinio šaukštelio česnakinės druskos,
  • Citrinos skiltelių.

Paruošimas:

Nuplautus ir nusausintus grybus suveriame ant metalinių arba medinių iešmelių – kaip kas mėgsta ir kaip kam patogiau. Į išlydytą sviestą įmaišome česnakinę druską ir krapus. Šiuo mišiniu ištepame grybus. Griliname uždarame vidutiniškai įkaitintame griliuje arba įvyniojus į foliją apie 10-15 minučių, kol grybai suminkštėja. Galima patiekti su citrinos skiltelėmis arba valgyti kaip garnyrą prie kitų griliaus patiekalų.

Skanaus!

Dėkojame Laurai už receptą!

Kviečiame pasidalinti ir jus savo mėgstamais grilio receptais ir laimėti net 5 kg jau kepimui paruoštų „Norfos“ marinuotų kepsnių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų