Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilyje keptos keturiais sūriais įdarytos paprikos

Kai nesinori mėsos, bet norisi sočiai užkąsti, verta prisiminti kitą puikų baltymų šaltinį - sūrį. Šiuo produktu gardintaias patiekalais puikiai galima mėgautis ir iškylaujant gamtoje. Vida su Juozu šiandien dalinasi savo mėgstamu receptu - keturiais sūriais įdarytos paprikos, keptos grilyje, garantuojame, patiks ir jums!
Grilyje keptos įdarytos paprikos
Grilyje keptos įdarytos paprikos / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 4-6 vidutinio dydžio paprikų,
  • 1/2 st. susmulkintos mocarelos,
  • 120 g ožkos sūrio,
  • 1/2 st. rikotos,
  • 1/4 st. tarkuoto Parmezano,
  • saujelės smulkintų petražolių,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir gražiai nupjaukite kepurėlę arba perpjaukite pusiau išilgai. Išimkite sėklas, nepažeisdami sienelių.

Dubenyje sumaišykite rikotą, ožkų sūrį, mocarelą ir tarkuotą Parmezaną. Pagardinkite smulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais.

Į paprikas šaukšteliu pridėkite sūrio įdaro. Jeigu nupjovėte tik paprikų viršų, dabar uždenkite likusia kepurėle ir ant grotelių daržoves dėkite stačias. Jeigu pjovėte išilgai - guldykite įdaru į viršų.

Paprikas kepkite ant grotelių, kai žarijos jau bus pilkos. Galite ant grotelių patiesti foliją. Daržovės turėtų iškepti per 10 minučių, priklausomai nuo kaitros.

Patiekti sūriu įdarytas paprikas galite ir karštas, ir šaltas.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai