Reikės:
- 4-6 vidutinio dydžio paprikų,
- 1/2 st. susmulkintos mocarelos,
- 120 g ožkos sūrio,
- 1/2 st. rikotos,
- 1/4 st. tarkuoto Parmezano,
- saujelės smulkintų petražolių,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir gražiai nupjaukite kepurėlę arba perpjaukite pusiau išilgai. Išimkite sėklas, nepažeisdami sienelių.
Dubenyje sumaišykite rikotą, ožkų sūrį, mocarelą ir tarkuotą Parmezaną. Pagardinkite smulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais.
Į paprikas šaukšteliu pridėkite sūrio įdaro. Jeigu nupjovėte tik paprikų viršų, dabar uždenkite likusia kepurėle ir ant grotelių daržoves dėkite stačias. Jeigu pjovėte išilgai - guldykite įdaru į viršų.
Paprikas kepkite ant grotelių, kai žarijos jau bus pilkos. Galite ant grotelių patiesti foliją. Daržovės turėtų iškepti per 10 minučių, priklausomai nuo kaitros.
Patiekti sūriu įdarytas paprikas galite ir karštas, ir šaltas.
Skanaus!