Reikės:
- 1 kg vištienos šlaunelių,
- 1/2 st. sojos padažo,
- 1/2 st. balzaminio vyno acto,
- 3 valg. š. medaus.
- 2 skiltelių česnako,
- 2 svogūnėlių su laiškais,
- 3 valg. š. aliejaus,
- 2 valg. š. sezamo sėklų.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, balzaminį actą, medų, susmulkintą česnaką ir smulkiai supjaustytus svogūnėlius. Nusemkite ir atidėkite 1/4 marinato.
Į subenį su marinatu sudėkite nuplautas vištienos šlauneles, gerai įmasažuokite marinatą ir padėkite dviems valandoms arba nakčiai į šaldytuvą.
Įkaitinkite grilių. Vištieną apšlakstykite aliejumi ir kepkite šlauneles, nuolat vartydami, maždaug 30 minučių.
Patiekdami apibarstykite sezamo sėklomis ir skanaukite su šviežiomis salotomis.
Skanaus!