„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Grilyje keptos vištienos šlaunelės

Iš visų grilio patiekalų vaikai, ko gero, labiausiai mėgsta vištieną. Ypač smagu graužti šlauneles, todėl šį patiekalą iškylose dažnai gamina Lauros ir Pauliaus šeima. Kviečiame išmėginti ir jus!
Vištienos šlaunelės
Vištienos šlaunelės / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 kg vištienos šlaunelių,
  • 1/2 st. sojos padažo,
  • 1/2 st. balzaminio vyno acto,
  • 3 valg. š. medaus.
  • 2 skiltelių česnako,
  • 2 svogūnėlių su laiškais,
  • 3 valg. š. aliejaus,
  • 2 valg. š. sezamo sėklų.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, balzaminį actą, medų, susmulkintą česnaką ir smulkiai supjaustytus svogūnėlius. Nusemkite ir atidėkite 1/4 marinato.

Į subenį su marinatu sudėkite nuplautas vištienos šlauneles, gerai įmasažuokite marinatą ir padėkite dviems valandoms arba nakčiai į šaldytuvą.

Įkaitinkite grilių. Vištieną apšlakstykite aliejumi ir kepkite šlauneles, nuolat vartydami, maždaug 30 minučių.

Patiekdami apibarstykite sezamo sėklomis ir skanaukite su šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs