Ingredientai:
- 1,5 kg išvirtų ir sumaltų bulvių;
- 150 g krakmolo;
- 2 kiaušiniai;
- druskos;
- 500 g rūkytos šoninės;
- 500 g pievagrybių (ir dar 250 g rudųjų pievagrybių padažui);
- 2 svogūnai;
- grietinėlės;
- žalumynų.
Gaminimas:
1. Puode išverdame bulves su lupenomis, atvėsiname, sumalame. Į bulves beriame krakmolą, druską ir mušame kiaušinius. Išminkome tešlą.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname smulkintą svogūną, šoninę ir pievagrybius. Paskaniname druska ir pipirais. Įdarą sumalame. Iš tešlos formuojame kotelius ir galvutes. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir gruzdiname aliejuje.
3. Iš likusio svogūno, trupučio šoninės ir rudųjų pievagrybių pagaminame padažą, kurį gardiname grietinėle, druska, pipirais ir žalumynais.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.