„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Grybais pavirtę žemaičių blynai iš „Aurimėlio virtuvės“. Vien pamatę aikčios visi!

Šis ruduo išties gražus, bet per darbus nebuvo kada net į mišką nuvažiuoti ir pagrybauti... Teko pačiam gaminti grybus!
Grybais virtę žemaičių blynai
Grybais virtę žemaičių blynai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg išvirtų ir sumaltų bulvių;
  • 150 g krakmolo;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos;
  • 500 g rūkytos šoninės;
  • 500 g pievagrybių (ir dar 250 g rudųjų pievagrybių padažui);
  • 2 svogūnai;
  • grietinėlės;
  • žalumynų.

Gaminimas:

1. Puode išverdame bulves su lupenomis, atvėsiname, sumalame. Į bulves beriame krakmolą, druską ir mušame kiaušinius. Išminkome tešlą.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname smulkintą svogūną, šoninę ir pievagrybius. Paskaniname druska ir pipirais. Įdarą sumalame. Iš tešlos formuojame kotelius ir galvutes. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir gruzdiname aliejuje.

3. Iš likusio svogūno, trupučio šoninės ir rudųjų pievagrybių pagaminame padažą, kurį gardiname grietinėle, druska, pipirais ir žalumynais.

Tinklaraštininko nuotr. /Grybais virtę žemaičių blynai
Tinklaraštininko nuotr. /Grybais virtę žemaičių blynai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs