Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Grybais pavirtę žemaičių blynai iš „Aurimėlio virtuvės“. Vien pamatę aikčios visi!

Šis ruduo išties gražus, bet per darbus nebuvo kada net į mišką nuvažiuoti ir pagrybauti... Teko pačiam gaminti grybus!
Grybais virtę žemaičių blynai
Grybais virtę žemaičių blynai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg išvirtų ir sumaltų bulvių;
  • 150 g krakmolo;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos;
  • 500 g rūkytos šoninės;
  • 500 g pievagrybių (ir dar 250 g rudųjų pievagrybių padažui);
  • 2 svogūnai;
  • grietinėlės;
  • žalumynų.

Gaminimas:

1. Puode išverdame bulves su lupenomis, atvėsiname, sumalame. Į bulves beriame krakmolą, druską ir mušame kiaušinius. Išminkome tešlą.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname smulkintą svogūną, šoninę ir pievagrybius. Paskaniname druska ir pipirais. Įdarą sumalame. Iš tešlos formuojame kotelius ir galvutes. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir gruzdiname aliejuje.

3. Iš likusio svogūno, trupučio šoninės ir rudųjų pievagrybių pagaminame padažą, kurį gardiname grietinėle, druska, pipirais ir žalumynais.

Tinklaraštininko nuotr. /Grybais virtę žemaičių blynai
Tinklaraštininko nuotr. /Grybais virtę žemaičių blynai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi