Grybais pavirtę žemaičių blynai iš „Aurimėlio virtuvės“. Vien pamatę aikčios visi!

Šis ruduo išties gražus, bet per darbus nebuvo kada net į mišką nuvažiuoti ir pagrybauti... Teko pačiam gaminti grybus!
Grybais virtę žemaičių blynai
Grybais virtę žemaičių blynai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg išvirtų ir sumaltų bulvių;
  • 150 g krakmolo;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos;
  • 500 g rūkytos šoninės;
  • 500 g pievagrybių (ir dar 250 g rudųjų pievagrybių padažui);
  • 2 svogūnai;
  • grietinėlės;
  • žalumynų.

Gaminimas:

1. Puode išverdame bulves su lupenomis, atvėsiname, sumalame. Į bulves beriame krakmolą, druską ir mušame kiaušinius. Išminkome tešlą.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname smulkintą svogūną, šoninę ir pievagrybius. Paskaniname druska ir pipirais. Įdarą sumalame. Iš tešlos formuojame kotelius ir galvutes. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir gruzdiname aliejuje.

3. Iš likusio svogūno, trupučio šoninės ir rudųjų pievagrybių pagaminame padažą, kurį gardiname grietinėle, druska, pipirais ir žalumynais.

Tinklaraštininko nuotr. /Grybais virtę žemaičių blynai
Tinklaraštininko nuotr. /Grybais virtę žemaičių blynai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų