Kokia gudrybė pravers grilinant kukurūzų burbuoles, mėsą ar žuvį ant medinių iešmelių

Būdų kepti mėsą ar žuvį yra įvairių, neratai pasirenkamas ir kepimas ant medinių iešmelių, juos dedant ant grotelių. Tai patogu, nes galima padalinti nedidukėmis porcijomis ir gražiai patiekti. Vis dėlto, tvnet.lv dalinasi viena gudrybe, kurią būtina žinoti, kepant ant medinių iešmelių.
Kukurūzų burbuolės
Kukurūzų burbuolės / 123rf.com nuotr.

Puikiai žinime, kad mediena yra degi medžiaga. Ir tikrai nenorime, kad iešmelio, ant kurių kepamas maistas, galai pradėtų degti ar smilkti. Kad to išvengtumėte, prieš smeigiant produktus ant iešmelių, juo reikėtų šiek tiek paruošti.

123RF.com nuotr./Lašišos vėrinukai
123RF.com nuotr./Lašišos vėrinukai

Prieš kepdami ant grotelių, medinius iešmelius sudėkite į dubenį ir užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų, palikite juos ten 20 min.

Tada tereikia juos išimti iš vandens, išdžiovinti ir ant viršaus uždėti tai, ką ketinote kepti ant grotelių.

Vanduo jau bus susigėręs į iešmelius ir neleis jiems sudegti ar rūkti kepant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų