Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gurmanės“ receptas: įsitikinkit, kaip itališkame patiekale dera bulvės ir burata

Šis nesudėtingas maistas tinkamas gaminti ištisus metus. Nors skaniausias kai pagaminamas su šviežiomis lietuviškomis bulvytėmis. O iškeptos česnako galvos mūsų šeimoje taip greit išlukštenamos, kad su kiekvienu kartu jų prikepu vis daugiau. Mat tokiu būdu iškepęs česnakas tinka užsitepti ant duonos ar skrebučio ir atvėsęs.
Itališkas bulvių ir buratos patiekalas
Itališkas bulvių ir buratos patiekalas / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientas:

  • 10 bulvių;
  • 3 saldžiųjų bulvių;
  • 4 morkų;
  • 2 česnakų galvos;
  • 250-350 g buratos sūrio;
  • 100 g sviesto;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • prieskoninių žolelių (šviežių arba džiovintų);
  • šakelė rozmarino;
  • kelios šakelės baziliko;
  • druskos (pagal skonį).

1. Visas bulves supjaustykite stambiomis skiltimis (jei bulvės nedidelės, palikite nepjaustytas). Morkas perpjaukite išilgai į dvi ar keturias dalis. Nuo česnako galvų nuvalykite laisvai nusiimančias luobeles.

2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir mažoje kaitroje kelias minutes pakepkite jame rozmariną.

3. Į kepimo indą sudėkite bulves (saldžiąsias dedame vėliau) ir morkas, apipilkite jas lydytu sviestu ir alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, sudėkite česnako galvas ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę. Po maždaug 10 min. kepimo sudėkite saldžiąsias bulves (jos kepa trumpiau). Kepkite, kol visos daržovės iškeps, o tai priklausys nuo to, kokio stambumo skilteles sudėjote į kepimo formą. Kad daržovės gražiai apskrustų paskutines 5-10 minučių įjunkite grilio funkciją.

4. Ant iškeptų daržovių paskleiskite buratą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, uždėkite keletą baziliko lapelių ir ragaukite.

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas