Ingredientas:
- 10 bulvių;
- 3 saldžiųjų bulvių;
- 4 morkų;
- 2 česnakų galvos;
- 250-350 g buratos sūrio;
- 100 g sviesto;
- 50 ml alyvuogių aliejaus;
- prieskoninių žolelių (šviežių arba džiovintų);
- šakelė rozmarino;
- kelios šakelės baziliko;
- druskos (pagal skonį).
1. Visas bulves supjaustykite stambiomis skiltimis (jei bulvės nedidelės, palikite nepjaustytas). Morkas perpjaukite išilgai į dvi ar keturias dalis. Nuo česnako galvų nuvalykite laisvai nusiimančias luobeles.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir mažoje kaitroje kelias minutes pakepkite jame rozmariną.
3. Į kepimo indą sudėkite bulves (saldžiąsias dedame vėliau) ir morkas, apipilkite jas lydytu sviestu ir alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, sudėkite česnako galvas ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę. Po maždaug 10 min. kepimo sudėkite saldžiąsias bulves (jos kepa trumpiau). Kepkite, kol visos daržovės iškeps, o tai priklausys nuo to, kokio stambumo skilteles sudėjote į kepimo formą. Kad daržovės gražiai apskrustų paskutines 5-10 minučių įjunkite grilio funkciją.
4. Ant iškeptų daržovių paskleiskite buratą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, uždėkite keletą baziliko lapelių ir ragaukite.
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt