Tešlai reikės:
- 2 kg virtų ir sumaltų bulvių;
- 200 g bulvių krakmolo;
- 2 kiaušinių;
- Druskos.
Gamyba:
Visus ingredientus dedame į dubenį ir gerai išminkome tešlą. Iš jos formuojame vienodo dydžio rutiluliukus, suplojame blynus, dedame įdaro ir formuojame cepelinus.
Puode užverdame vandenį, dedame druskos, pilame šlakelį aliejaus ir 1 v.š. krakmolo ištirpintą pusėje stiklinės vandens. Sudedame cepelinus. Jiems iškilus į paviršių verdame apie 10min ant silpnos ugnies.
Įdarui reikės:
- 1 kg triušienos mėsos;
- 1 morkos;
- 2 svogūnų;
- Kelių skiltelių česnako;
- Druskos, pipirų, lauro lapelių.
Gamyba:
Į puodą pilame vandens, sudedame triušieną, morką, vieną svogūną ir prieskonius. Išverdame mėsą ir sumalame. Į ją dedame svieste kepintą svogūną ir česnaką. Įpilame truputį sultinio, kuriame virė mėsa. Gerai išmaišome.
Patiekiame su sviesto – grietinės padažu.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!