Ingredientai:
- 1 mažas svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 4-5 pomidorai (arba 15 vynuoginių pomidorų);
- 1 paprika;
- sauja alyvuogių;
- 2 šaukštai kaparėlių;
- sauja tarkuoto parmezano arba pekorino sūrio;
- alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštai balzaminio acto (naudojau becukrį);
- 5 ančiuvių puselės;
- kelios petražolių šakelės;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- aitriosios paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Visas daržoves supjaustome itin smulkiai. Tam galima naudoti ir virtuvinį kombainą, tačiau atsargiai, kad daržovės nevirstų tyrę.
2. Susmulkintas daržoves dedame į kiaurasamtį ir gerai nuvarviname. Suberiame į dubenį.
3. Pagardiname druska, pipirais, truputėliu aitriosios paprikos. Sudedame sūrį, stambiai pjaustytas alyvuoges, smulkintus ančiuvius, pilame gausiai alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir ragaujame su duonos rieke ar skrebučiu.
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt