Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas yra puikus būdas jį paruošti greitai ir gardžiai. Verta paminėti, kad ši daržovė padeda gerinti virškinimą, yra puikus skaidulų, vitaminų C, K, B6, folio rūgšties ir kalio šaltinis.
Ingredientai:
- 1 žiedinis kopūstas;
- 1 granatas;
- kelios petražolių šakelės;
- alyvuogių aliejaus
- 400 g jau paruošto humuso (naudojau su karamelizuotais svogūnais);
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- mėgstamų prieskonių;
- žaliosios citrinos (laimo) sulčių.
1. Nuo žiedinio kopūsto pašaliname lapkočius ir dalį koto. Nuplauname, dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir apverdame 5 min.
2. Apvirtą žiedinį kopūstą apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, pipirais, pasirinktais prieskoniais, dedame ant kepimo skardos ir šauname į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę bei 25 min. Kaitinimo režimas turėtų būti viršus/apačia, likus 10 min. jungiame dar ir „vėjelį“, kad gražiai apskrustų.
3. Lėkštėje paskleidžiame humusą, o tada viduryje padedame apskrudusį žiedinį kopūstą. Barstome granato sėklomis, kapotomis petražolėmis, viską pašlakstome alyvuogių aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis.
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt