Ingredientai:
- 2 kruasanai;
- kalmarų čiuptuvų (pirkome jau virtus);
- stracciattela sūrio;
- pomidorų
- burokėlių lapelių ar kitų žalumynų;
- kaparėlių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Kalmarus dedame į keptuvę, pagardiname druska, pipirais ir trumpai pakepame, kad sušiltų ir apskrustų.
2. Kruasanus perpjauname pusiau išilgai, tepame stracciatella sūrį, ant viršaus sudedame griežinėliais pjaustytus pomidorus, žalumynus, susmulkintus kalmarus, beriame kaparėlių ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Vietoje kalmarų galite naudoti lašišą ar kitą žuvį.
Skanaus, jei gaminsit!
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt