Ingredientai:
- 2 kriaušės;
- 1 persikas;
- saujelė aviečių;
- 180 g mėlynojo pelėsio sūrio;
- pora saujų sultenių ir gražgarsčių (ar kitų žalumynų);
- 90 g graikinių riešutų;
- alyvuogių aliejaus;
- balzaminio acto;
- rūkytos druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Į lėkštę sudedu žalumynus, ant viršaus – plonai pjaustytas kriaušes, šalia dedu grilintą persiką (jį grilinu supjaustytą griežinėliais), sutrupintą pelėsinį sūrį, kapotus riešutus ir avietes.
2. Pagal skonį beriu rūkytos ar kitos druskos ir šviežiai maltų pipirų. Pabaigoje pašlakstau alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Patiekiu su skrudinta čiabata duona.
Skanaus, jei gaminsit!
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt