Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„Gurmanės“ receptas: ypač gardūs troškinti šonkauliai – pamaitinsit visą kompaniją

Mūsų šeimoje šonkaulių ruošimas visuomet labai laukiamas. Dažniausiai juos kepame grilyje, tačiau šį kartą nusprendėme išmėginti kaiką naujo ir tai pasiteisino visais 150 procentų! Po jaukių rudens sekmadienio pietų vienbalsiai nusprendėme, kad per žiemos šventes šie šonkauliai atsidurs ant mūsų stalo kaip pagrindinis patiekalas.
Troškinti šonkauliai
Troškinti šonkauliai / Tinklaraštininkės nuotr.

Pagal šį receptą tinka ruošti kiaulienos, avienos ar jautienos šonkaulius. Svarbiausia užduotis – rasti kuo daugiau mėsos turinčius šonkaulius. Prie mūsų stalo valgytojų susirinko daug, tad jei norėsite gaminti mažiau, proporcingai sumažinkite visų ingredientų kiekį.

Ingredientai:

  • 2,5 kg šonkaulių;
  • 2 svogūnai;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 4 morkos;
  • 2 saliero stiebai;
  • 2 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 0,5l jautienos sultinio;
  • 0,5l sauso raudonojo vyno
  • 2 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų (800 g);
  • 80 g miltų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • prieskonių mišinio, skirto šonkauliams;
  • aitriųjų paprikų;
  • grūstų pipirų;
  • druskos;
  • čiobrelių.

Gaminimas:

1. Šonkaulius apšlakstome alyvuogių aliejumi, įtriname šonkaulių prieskonių mišiniu ir druska, paliekame marinuotis bent kelias valandas.

2. Į puodą, kuriame troškinsime, įpilame truputėlį alyvuogių aliejaus ir jį įkaitiname. Šonkaulius negausiai apvoliojame miltuose ir apskrudiname puode su aliejumi iš visų pusių. Apskrudintus šonkaulius išimame iš puodo.

3. Jei reikia, į puodą įpilame dar truputį alyvuogių aliejaus ir pakepame svogūną, susmulkintą česnaką, supjaustytas morkas, salierą ir paprikas. Daržoves reikėtų kepti vidutinėje kaitroje, kad jos neapskrustų, o tik suminkštėtų. Į kepamas daržoves įberiame aitriosios paprikos, čiobrelio, grūstų pipirų pagal skonį.

4. Kai daržovės suminkštės, jas tolygiai paskleidžiame per visą puodo dugną, tuomet sudedame ant jų šonkaulius, užpilame konservuotus pomidorus, sultinį, vyną, uždengiame dangtį ir šauname į iki 160-170C įkaitintą orkaitę 3 valandoms.

Skanaus!

Tinklaraštininkės nuotr. /Troškinti šonkauliai
Tinklaraštininkės nuotr. /Troškinti šonkauliai

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos