Ingredientai:
- 300 g makaronų;
- šviežių trumų;
- 2 skiltelės česnako;
- 30 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
- 100 ml grietinėlės (30 proc. riebumo);
- šviežiai maltų pipirų;
- drusko;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Užkaičiame makaronus, o kol užvirs vanduo irjie išvirs, gaminame padažą.
2. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, sudedame traiškytus česnakus ir šiek tiek šviežiai maltų pipirų, jei reikia – druskos. Česnaką kelias minutes pakepame ir išimame. Tuomet pilame grietinėlę, kai grietinėlė sušyla, sudedame pelėsinį sūrį. Padažą kaitiname nedidelėje kaitroje ir vis pamaišome, o makaronams išvirus, į jį įpilame samtelį makaronų virimo vandens.
3. Nukoštus makaronus supilame į padažą, gerai išmaišome ir tiekiame.
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt