Reikės:
- 1 vnt. didelės keptos bulvės su odele;
- 2 arbat.š. alyvuogių aliejaus;
- ½ arbat.š. česnakinės druskos;
- 50 g fetos sūrio;
- 50 g graikiško jogurto;
- 1 vnt. keptos paprikos;
- Kelių bazilikų lapelių.
Gaminimas:
1.Bulvę nuplaukite, odelę subadykite šakute, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 220–200 laipsnių apie 1 val. Šalia padėkite ir pusiau perpjautą papriką.
2. Įpjaukite bulvę, aliejų sumaišykite su česnakine druska ir supilkite ant bulvės. Dar kepkite apie 15 min, kol gražiai apskrus.
3. Fetą sumaišykite su jogurtu, įberkite pipirų, sumaišykite su keptos paprikos minkštimu.
4. Paruoštą padažą sudėkite ant keptos bulvės.
Skanaus!