Gurmaniškas dvejetas savaitgaliui: kepta anties krūtinėlė ir bretoniškos tešlos pyragas

Laukia šventinis savaitgalis, tad verta pasilepinti ir nekasdieniais skanėstais. TV laidoje „Gardu Gardu“ Gian Luca Demarco pademonstruos, kaip teisingai iškepti anties krūtinėlę, bei patieks ją su balzaminio acto padažu ir jame karamelizuotais pomidoriukais. O „saldžiojoje“ laidos dalyje Ali Gadžijevas iškeps bretoniškos tešlos pyragą su kreminiu šaldytų uogų įdaru. Jūsų dėmesiui – detalūs receptai!
Gurmaniški patiekalai savaitgaliui
Gurmaniški patiekalai savaitgaliui / TV3 nuotr.

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Ingredientai:

  • 2 antienos krūtinėlės puselės;
  • 3-4 šalotiniai svogūnai;
  • 1 šakelė šviežio rozmarino;
  • 1 šakelė šviežio čiobrelio;
  • 2 nuluptos česnako skiltelės;
  • 6-8 vyšniniai pomidoriukai;
  • 1 arbat. šaukšt. natūralaus medaus;
  • 1 sultinio kubelis;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • juodojo balzaminio acto.

salotoms:

  • 1 pakuotė salotų lapų mišinio;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Antienos krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir nupjauti odos ar mėsos nereikalingas dalis. Odelės paviršių įpjauti rombais skersai ir išilgai, bet nepažeisti pačios mėsos.

2. Sultinio kubelį ištirpinti verdančiame vandenyje (0,5 l).

3. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, įmesti česnako skilteles ir šviežio rozmarino bei čiobrelio lapelius. Pakepinti 1 minutę ir mentele nustumti į keptuvės kraštą. Ant keptuvės sudėti odele žemyn anties krūtinėlės puseles. Kepti 5 minutes, iki gražiai apskrus, apversti ir apibarstyti druska bei pipirais. Kitą pusę taip pat kepti 5 minutes. Tada krūtinėlę perdėti į kepimo skardą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Jeigu turite orkaitę su termometru, matuojančiu mėsos vidinę temperatūrą, kepti 160°C temperatūroje iki mėsos vidinė temperatūra pasieks 60°C.

4. Šalotinius svogūnus nulupti ir supjaustyti į keturias dalis. Sudėti į keptuvę, kur kepė mėsa ir pakepinti 1-2 minutes. Užpilti samčiu sultinio, išmaišyti, įdėti šaukštelį medaus ir dar kartą gerai permaišyti. Tada gautą padažą nukošti per sietelį ir skystį supilti į prikaistuvį. Pastatyti prikaistuvį ant silpnos kaitros, įpilti keletą šlakelių juodojo balzaminio acto, išmaišyti ir kaitinti, kol pradės tirštėti. Tada sudėti per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus, išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes.

5. Iškepusią mėsą supjaustyti plonomis riekelėmis. Lėkštėse serviruoti svogūnus, ant jų dėti mėsos riekelės ir užpilti balzaminio acto padažu su pomidorais.

6. Šalia patiekti salotų lapų mišinį permaišytą su ypač tyru alyvuogių aliejumi bei žiupsneliu druskos ir pipirų.

TV3 nuotr./Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais
TV3 nuotr./Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Bretoniškos tešlos pyragassu kreminiu šaldytų uogų įdaru

Ingredientai:

tešlai:

  • 140 g cukraus;
  • 150 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 200 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

kremo įdarui:

  • 220 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g išlydyto sviesto;
  • 30 g miltų;
  • 0,5 vanilės ankšties;
  • 250 g šaldytų uogų mišinio.

Gaminimas:

1. Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Įdėti po vieną kiaušinių trynius ir vėl išsukti iki vientisos masės. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Tešlą geriausia pasidaryti iš vakaro ir per naktį palaikyti suvyniotą maistinėje plevelėje per naktį.

2. Į virtuvinį kombainą įmušti kiaušinius, supilti sviestą, suberti cukrų, miltus ir įdėti iš pusės vanilės ankšties išimtas sėklytes. Visus produktus išmaišyti iki vientisos kreminės masės.

3. Atšalusią tešlą iškočioti 0,5 storio sluoksniu ir ja tolygiai iškloti kepimo formos dugną bei sieneles. Suberti į vidų šaldytas uogas ir užpilti kremu.

4. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pyragą atvėsinti. Galima apibarstyti cukraus pudra.

TV3 nuotr./Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru
TV3 nuotr./Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs