Gurmaniški karšti sumuštiniai su džiovintų figų aptepu. Prarysit liežuvį!

Savaitgalis jau visai netoli, tad galima planuoti, kuo gi skaniu pasilepinti. Pusryčiams, o gal vakarienei kviečiame kepti karštus sumuštinius su nepaprastai skaniu figų užtepu. Sužavės visus!
Karštieji sumuštiniai su figų aptepu
Karštieji sumuštiniai su figų aptepu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 4 džiovintos figos;
  • stiprios žaliosios ar juodosios arbatos;
  • 20 migdolų riešutų;
  • 10 anakardžių riešutų;
  • 4 maži svogūnėliai su laiškais;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 saulėje džiovinti, aliejuje konservuoti pomidorai;
  • 1 citrina;
  • 2 valg. šaukšt. susmulkintų mėgstamų prieskoninių žalumynų;
  • 4-6 riekės sumuštinių duonos;
  • 8-12 konservuotų ančiuvių puselių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Figas sudėkite į mažą dubenėlį, užpilkite arbata ir 2-3 val. pamirkykite. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus.

2. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, išspauskite sultis. Į indą su figomis supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, įpilkite aliejaus, įberkite žalumynų ir viską sutrinkite.

3. Paruoštu figų aptepu aptepkite duonos riekes ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Stebėkite, kad nepradėtų degti!

4. Ant kiekvienos riekės dėkite po 2 ančiuvių puseles ir patiekite. Jei ančiuvių nemėgstate ar derinys atrodo per drąsus, galite jų ir atsisakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų