Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Gurmaniškiems pietums – kepta anties krūtinėlė su vyšniomis pagardintomis salotomis

Antiena nemažai žmonių mėgavosi per žiemos šventes, tačiau greitai paruošiami krūtinėlės kepsneliai puikiai tinka ir gardiems įprasto savaitgalio pietums. Šįsyk kepsnelius lydi pikantiškos salotos su vyšniomis. Šiame patiekale gausu triptofano ir melatonino, medžiagų, padedančių nurimti ir saldžiai miegoti naktį.
Kepta anties krūtinėlė
Kepta anties krūtinėlė / Vida Press nuotr.

Šiuo receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė

Ingredientai:

  • 300 g anties krūtinėlės;
  • 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 50 g fetos sūrio;
  • 0,5 raudonojo svogūno;
  • 2 saujos gražgarsčių;
  • 2 saujos vyšnių be kauliukų (tinka ir šaldytos);
  • 1 šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis pipirų.

Gaminimas:

1. Anties krūtinėlę nuplaukite ir perpjaukite į dvi dalis, kad gautumėte du kepsnelius. Mėsai leiskite nudžiūti, o tuo metu įkaitinkite keptuvę su aliejumi.

2. Sudėję paukštieną odele žemyn, kepkite ją apie 5–7 minutes, tuomet apverskite ir pakepkite dar 3–5 minutes. Praėjus kepimo laikui, antieną pabarstykite druska ir žolelėmis, susukite į foliją ir palikite taip 10-čiai minučių.

3. Kol paukštiena „ilsisi“, nuplaukite ir nusausinkite gražgarstes, kubeliais supjaustykite fetos sūrį, pusžiedžiais – svogūną.

4. Paruošę visus ingredientus, juos kartu su vyšniomis sudėkite į lėkštę bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Šalia salotų išdėkite antienos kepsnelius bei viską pagardinkite pipirais.

Vida Press nuotr./Kepta anties krūtinėlė
Vida Press nuotr./Kepta anties krūtinėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos