Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gurmanų džiaugsmui: ėrienos nugarinė su kaulu

Dalinamės konkursui „Mano gardžiausias šašlykų receptas“ skaitytojo Karolio atsiųstu ėrienos nugarinės receptu. Kviečiame dalyvauti ir jus! Net 3 nugalėtojų laukia puikūs prizai – šašlykai ir padažai visam būriui draugų!
Ėrienos šonkauliai
Ėrienos šonkauliai / 15min skaitytojo nuotr.

Ėrienos nugarinė su kaulu

Mums reikės:

  • 1 kg ėrienos nugarinės su kaulu,
  • 1 vnt. laimo vaisiaus,
  • 1-3 šakelių rozmarino,
  • 1-3 šakelių petražolių,
  • 1-3 šakelių čiobrelio,
  • 3 skiltelių česnako,
  • druskos,
  • pipirų,
  • alyvuogių aliejaus.

Paruošimas:

Ėrieną supjaustome gabalėliais (po 2 šonkaulius).

15min skaitytojo nuotr./Ėrienos šonkauliai
15min skaitytojo nuotr./Ėrienos šonkauliai

Ruošiame marinatą. Smulkiai supjaustome žoleles, sutarkuojame laimo žievelę ir viską dedame į dubenėlį. Tada išspaudžiame laimo sultis, įpilame alyvuogių aliejaus. Beriame druskos ir pipirų (pagal skonį).

Įtriname ėrieną marinatu ir paliekame šaldytuve bent 24 valandoms. (Iš šaldytuvo mėsą reikėtų ištraukti likus valandai iki kepimo, kad pasiektų kambario temperatūrą.)

15min skaitytojo nuotr./Ėrienos šonkauliai
15min skaitytojo nuotr./Ėrienos šonkauliai

Įkaitiname šašlykinę arba grilių.

Dedame ėrieną ant grotelių, kepame kiekvieną pusę po 3-4 min (jei norite vidutiniškai iškeptos).

Nuimame mėsą nuo grotelių ir paliekame 5min „pailsėti“.

Skanaus!

Pasidalinkite ir jūs savo receptais!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai