Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gurmanus kviečia saldus renginys – vyno ir desertų derinimo čempionatas

Likus kiek daugiau kaip mėnesiui iki Kalėdų, konditerius ir vyno žinovus suburia jau tapęs tradiciniu Vyno ir desertų derinių čempionatas. Šiemet jau devintąjį kartą vyksiantis renginys „Wine + Dessert 2018“ kviečia lapkričio 19-ąją, pirmadienį. Kiekvienam desertais ir gėrimais besidominčiam smalsuoliui čia tikrai bus, į ką paganyti akis, o čempionato įžanga taps pranešimų ciklas.
Vyno ir desertų derinių čempionato akimirka
Vyno ir desertų derinių čempionato akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Čempionato metu dalyvių komandos, kurių paprastai būna bent keliolika, teisėjų komisijai pateikia specialiai varžyboms sukurtus vyno ir desertų derinius. Žiūrovai gali gyvai stebėti pasaulyje unikalų renginį, o ir patys turi galimybę paragauti desertų ir saldaus vyno, taip pat balsuoti už labiausiai patikusią komandą.

Jūsų dėmesiui – praėjusių metų čempionato akimirkos:

Įžanga į sostinės viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“ vyksiantį čempionatą šiais metais taps profesionalų skaitomi pranešimai, žinoma, visi jie suksis apie desertus ir/ar vyną.

Jūsų dėmesiui – pranešimų programa:

15 val. „Kava = Desertas. Ar tikrai?“ (Koralinė A salė). Diskusija prie KIMBO kavos puodelio su virtuvės šefu Gian Luca Demarco.

G.L.Demarco yra baigęs „IFSE“ profesionalaus virėjo studijas, turėjo galimybę stažuotis „Michelin“ įvertinimą turinčiuose restoranuose. Vilniuje vadovauja „Kulinarijos studijai“.

Jolitos Kimšaitės nuotr. /Šefas Gian Luca Demarco
Jolitos Kimšaitės nuotr. /Šefas Gian Luca Demarco

15 val. „Saldūs vynai, apie kuriuos galbūt net neįtarėte“ (Koralinė B salė).

Saldžiojo vyno degustacija ir diskusija. Degustaciją veda vyno žinovas ir vienas iš renginio organizatorių Arūnas Starkus.

Projekto autorių nuotr. /Arūnas Starkus
Projekto autorių nuotr. /Arūnas Starkus

15:45 val. „Šokoladas gimsta ant medžio“ (Koralinė A salė)

Pranešimas apie kokybišką šokoladą, jo skonį ir savybes. Pranešimą skaito ir šokoladu vaišina prekinio ženklo „Chocolate Naive“ įkūrėjas Domantas Užpalis.

15:45 val. „Veganinių desertų elementai – netradiciniai produktai, skoniai, gamybos metodai“ (Koralinė B salė)

Sužinosite apie tai, kaip gaminami veganiški desertai, kokia jų sudėtis ir skonio savybės. Taip pat turėsite galimybę paragauti šviežių veganiškų desertų. Pranešimą skaito Ona Jurkšienė.

Daugiau informacijos apie renginį rasite ČIA

Asmeninio albumo nuotr. /Veganiškas šokoladinis tortas
Asmeninio albumo nuotr. /Veganiškas šokoladinis tortas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais