Čempionato metu dalyvių komandos, kurių paprastai būna bent keliolika, teisėjų komisijai pateikia specialiai varžyboms sukurtus vyno ir desertų derinius. Žiūrovai gali gyvai stebėti pasaulyje unikalų renginį, o ir patys turi galimybę paragauti desertų ir saldaus vyno, taip pat balsuoti už labiausiai patikusią komandą.
Jūsų dėmesiui – praėjusių metų čempionato akimirkos:
Įžanga į sostinės viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“ vyksiantį čempionatą šiais metais taps profesionalų skaitomi pranešimai, žinoma, visi jie suksis apie desertus ir/ar vyną.
Jūsų dėmesiui – pranešimų programa:
15 val. „Kava = Desertas. Ar tikrai?“ (Koralinė A salė). Diskusija prie KIMBO kavos puodelio su virtuvės šefu Gian Luca Demarco.
G.L.Demarco yra baigęs „IFSE“ profesionalaus virėjo studijas, turėjo galimybę stažuotis „Michelin“ įvertinimą turinčiuose restoranuose. Vilniuje vadovauja „Kulinarijos studijai“.
15 val. „Saldūs vynai, apie kuriuos galbūt net neįtarėte“ (Koralinė B salė).
Saldžiojo vyno degustacija ir diskusija. Degustaciją veda vyno žinovas ir vienas iš renginio organizatorių Arūnas Starkus.
15:45 val. „Šokoladas gimsta ant medžio“ (Koralinė A salė)
Pranešimas apie kokybišką šokoladą, jo skonį ir savybes. Pranešimą skaito ir šokoladu vaišina prekinio ženklo „Chocolate Naive“ įkūrėjas Domantas Užpalis.
15:45 val. „Veganinių desertų elementai – netradiciniai produktai, skoniai, gamybos metodai“ (Koralinė B salė)
Sužinosite apie tai, kaip gaminami veganiški desertai, kokia jų sudėtis ir skonio savybės. Taip pat turėsite galimybę paragauti šviežių veganiškų desertų. Pranešimą skaito Ona Jurkšienė.
Daugiau informacijos apie renginį rasite ČIA