Tešlai reikės:
- 500 g miltų;
- 1 šaukštelio druskos;
- 2 šaukštai cukraus;
- 2 šaukštai šilto vandens;
- 20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų);
- 300 ml kefyro arba pasukų;
- 100 g sviesto.
Įdarui reikės:
- 100 g kambario tempertūros sviesto
- 100 g šaukštų cukraus
- 4 kupinų šaukštų cinamono
Sutrinkite mieles su cukrumi ir vandeniu.
Ištirpinkite sviestą (geriausia ant garų vonelės).
Į ištirpusį sviestą supilkite kefyrą (svarbu, kad neužvirtų).
Didelės talpos dubenyje sumaišykite miltus su druska. Po truputį į miltų masę supilkite ištirpusias mieles ir kefyro bei sviesto mišinį.
Maišykite kol ims darytis glotni, elastinga tešla. Tešlos rutulį dėkite į didelį riebalais pateptą dubenį, uždenkite plėvele ar virtuvine šluoste ir leiskite pakilti (tai turėtų įvykti per valandą).
Pakilusią tešlą plonai iškočiokite į didelio stačiakampio formą ir visą jo paviršių tolygiai ištepkite sviestu.
Nepamirškite, kad ant tešlos pirmiausia barstome cukrų, o paskui cinamoną.
Pradėkite nuo ilgesnio krašto ir susukite tešlą. Gautą volelį supjaustykite į bandeles.
Į riebalais išteptą kepimo formą dėliokite bandeles palikdami šiek tiek vietos joms pasipūsti.
Jau sudėtoms bandelėms dar leiskite „pakvėpuoti“ apie 30 minučių, o iškilus siųskite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.
Tiesa, pakilusių bandelių paviršių reiktų dar patepti likusiu sviestu, ant viršaus užberiant truputį cukraus.
Kepti ne ilgiau 30 minučių, kol taps auksinės, o cukrus karamelizuosis. Skanių kąsnių!