10 18

Bulves mėgsta ne tik lietuviai: švediškos bulvinės „armonikėlės“

Dailiai, lygiais griežinėliais įpjautos, sviestu aplietos ir orkaitėje keptos bulvės traškančiais krašteliais – sotus ir gardus valgis, kuris originaliai atrodo lėkštėje, ypač apibarstytas žalumynais bei šviežiai grūstais pipirais.
Hasselback Potatoes – švediškos bulvės
Hasselback Potatoes – švediškos bulvės / Shutterstock nuotr.

Tokiu skambiu ir iškilmingu vardu įspūdingosios bulvės pavadintos restorano Stokholme „Hasselbacken“ garbei, kur esą buvo pirmą kartą patiektos 1700 metais. Klientus sužavėjo ne tik išvaizda, bet ir skonis. Kadangi ji kepama kelis kartus apšlakstant riebalais su prieskoniais, šie puikiai įsigeria, o iškepusi bulvė būna traški iš išorės ir minkšta viduje.

Tarsi „du viename“ – traški kaip riebaluose skrudintos bulvytės, bet vidus minkštos ir švelnios tekstūros lyg bulvių košė. Įdomu, kad tokios pačios bulvės minėtame restorane galima paskanauti ir šiandien – išlaikyta originali receptūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis