Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hobį mylimu darbu pavertusi maisto tinklaraštininkė: „Nenorėjau verkti laukdama pirmadienių“

Sakoma, kad žmogui, suradusiam mylimą darbą, daugiau niekada nereikia dirbti. Šiuos žodžius savo pavyzdžiu įrodo populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė. Gerai apmokamą, tačiau nemylimą darbą iškeitusi į maisto gaminimo pomėgį, tinklaraštininkė pristato savo pirmąją receptų knygą.
Kristina Pišniukaitė
Kristina Pišniukaitė / Leidyklos nuotr.

Autorė atvira – šios knygos gimimą paskatino baimė gyventi tik savaitgaliais, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Savarankiško gyvenimo dėka įsižiebusi meilė maistui Kristiną Pišniukaitę privertė iš naujo sudėlioti prioritetus ir savęs paklausti svarbiausio klausimo – „Kokio gyvenimo aš noriu?“. Retas žmogus drįsta sekti paskui vidinį balsą, tačiau, kaip sako pati autorė, jos sprendimas virto geriausiu darbu pasaulyje.

„Prieš penkerius metus pradėjau rašyti kulinarinį tinklaraštį „Ant medinės lentelės“. Ilgainiui rašymas apie maistą man tapo itin miela veikla, todėl netrukus savo darbo vietoje svajodavau apie tai, ką gaminsiu tą dieną, su kuo derinsiu produktus, kaip juos patieksiu ir pan. Ilgainiui šios mintys užgožė visas kitas, todėl supratau, kad maisto gaminimas yra mano kelias į laimingą gyvenimą“, – pasakoja autorė.

Bijojau gyventi tik savaitgaliais, todėl kai tik pajutau, kad atradau mylimą veiklą – neliko nei baimių, nei abejonių.

K.Pišniukaitė atskleidžia tuo metu užėmusi gana aukštas pareigas ir net uždirbdavusi daugiau nei bendraamžiai, tačiau dėl to nesijautusi laiminga. „Visada svajojau atrasti mylimą veiklą ir laukti pirmadienių, o ne verkti prieš juos. Bijojau gyventi tik savaitgaliais, todėl kai tik pajutau, kad tokią veiklą atradau – neliko nei baimių, nei abejonių“, – prisipažįsta K.Pišniukaitė.

Leidyklos nuotr. /Kristinos Pišniukaitės receptų knygos viršelis
Leidyklos nuotr. /Kristinos Pišniukaitės receptų knygos viršelis

Šiandien maisto tinklaraštininkė savo aistra maistui dalijasi su daugiau
nei 60 tūkstančių sekėjų. Tinklaraščio pavadinimu pavadinta receptų knyga, anot autorės, skirta šiuolaikiškam žmogui – tam, kuris nemėgsta rutinos virtuvėje ir nori atrasti naujus skonius, kurdamas juos iš kasdienių bei įprastų produktų.

„Mityboje svarbiausia – balansas, sveikas požiūris ir įsiklausymas į savo kūną, o ne madų vaikymasis. Dėl šios priežasties savo knygoje aprašytais receptais noriu parodyti, kad subalansuota mityba nėra tik virta vištos krūtinėle ir garinti brokoliai – patiekalų pasirinkimo įvairovė didžiulė. Be to, gyvename laikais, kai produktų pasiūla tokia didelė, tad kam valgyti nuobodžiai ir vis tą patį?“, – klausia maisto tinklaraštininkė.

K.Pišniukaitės knygą „Ant medinės lentelės“ išleido leidykla „Alma
littera“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?