Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, restoranas, kuriam vadovauja M.Paulinas, tyrinėja lietuviškus skonius, tačiau pasitelkdamas neįprastus, laukinius bei sezoniškus produktus. Keliolikos patiekalų degustacinė vakarienė restorane „Nineteen18“ virsta unikalia kelione po tokią Lietuvą, kokios dauguma nėra įpratę matyti ar ragauti.
Šių metų „White Guide Baltic“ reitinge 2 restoranai iš Lietuvos pateko į TOP 3 geriausiųjų sąrašą. Vilniuje Užupio rajone įsikūręs restoranas „Sweet Root“ dalijasi 3 vieta kartu su Estijos restoranu „Ö“, surinkę po lygiai taškų, o „Nineteen18“ gali džiaugtis nedaug atsilikę nuo pirmąją vietą jau kelis metus iš eilės iškovojusios Estijos restorano „NOA Chef's Hall“ komandos.
„Labai džiaugiamės, jog geriausiųjų trejetuke yra du restoranai iš Lietuvos, – sako „Nineteen18“ šefas M.Paulinas. – Tai svarbu ne tik patiems restoranams, tačiau ir Lietuvai bendrai. Tokie pasiekimai šalies vardą daro žinomesnį pasaulio gastronominėje bendruomenėje, augina susidomėjimą mūsų kultūra ir istorija, todėl sveikinu visus restoranus iš Lietuvos, patekusius į geriausiųjų trisdešimtuką.“
Paklaustas, kaip jaučiasi užėmęs tokią aukštą poziciją viename svarbiausių restoranų gidų Baltijos šalyse, M.Paulinas sako tiesiog besidžiaugiantis, jog turi sąlygas siekti savo, kaip šefo, tikslų: „Nors restoranas atsidarė tik rugsėjo mėnesį, tačiau mūsų komanda dirbo jau pusę metų. Nėra svarbu, kaip seniai ar neseniai yra atsidaręs restoranas, nes „White Guide“ ekspertas vertina tos dienos rezultatus pagal aiškią schemą“, – sako jis.
„White Guide“ yra vienas svarbiausių restoranų gidų Šiaurės šalyse. Idėja sukurti Šiaurės šalių restoranų gidą 2005 metais gimė Švedijoje, tačiau vėliau regiono geografija plėtėsi, šis leidinys pradėtas leisti ir anglų kalba. Visai neseniai visos Baltijos šalys taip pat buvo įtrauktos į šį visame gastronomijos pasaulyje vertinamą gidą.
Tiesa, jokia paslaptis, jog už tokį restoranų vertinimą šalys moka tam tikrą mokestį. Kaip atskleidė Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos laikinoji vadovė Indrė Trakimaitė, šiais metais tuo, kad Lietuvos restoranai būtų įvertinti „White Guide“ anoniminių ekspertų, pinigines teko atverti jos vadovaujamam departamentui, Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūrai „Go Vilnius“ bei viešajai įstaigai „Kaunas In“.