15min domėjosi, kiek atsieis vakarienė išskirtinėse vietose – linksniuotose geriausių restoranų reitinge, ten, kur ją ruošia tituluoti šefai. Kainų spektras išties platus – nuo vakarienės, kuri asmeniui atsieis sumą, prilygstančią minimaliam atlyginimui, iki kelių dešimčių eurų už tituluoto šefo sudėliotą meniu.
Nemažai restoranų pateikia du galimus vakarienės kainos pasirinkimus – tik maistas arba maistas bei gėrimai. Meniu ilgis taip pat įvairuoja – nuo 5–6 iki visų 10-ies patiekalų. Vieni itin akcentuoja tokius prabangius produktus, kaip riebiosios ančių kepenėlės, wagyu jautiena ar jūros gėrybės, kiti kviečia labiausiai pasitikėti šefo meistryste, o produktai gali būti ir paprastesni.
Naujųjų pasitikimo vakarienėse dažniausiai nelaukiami vaikai iki 12-os ar 14-os metų. Vienur dar papildomai siūloma ir visa linksmybių programa, kitur, panašu, visą dėmesį rekomenduojama skirti tam, kas ant stalo, ir kompanijai.
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės teigimu, restoranai šiais metais dar neturės tokio gruodžio, kaip anksčiau, nes dažna įmonė atsisako vakarėlių, organizuoja virtualius ar išvis išbando kitokius formatus. Ji mano, jog aktyvumo galima tikėtis būtent per Naujųjų sutikimą, nes nedidelės draugų kompanijos, šeimos šiai progai rinksis restoranus.
Paklausta, kokį įspūdį jai daro restoranų paskelbti šventinės vakarienės meniu bei kainos, pašnekovė teigė, jog pirmiausia į akį krenta įvairovė: „Per pastaruosius metus kaštai tikrai yra pakilę – ir vertinant žaliavas, ir darbuotojų atlyginimams. Tačiau negalėčiau sakyti, kad (šventinės vakarienės – red.) kainos būtų itin išaugusios, labiau pastebiu, koks platus yra pasiūlymų spektras – ir kuklesni, ir labai turtingi patiekalų meniu, vintažiniai šampanai, vakaro programos. Tad jei jau norime tuos pasiūlymus tarpusavyje palyginti, reikėtų imti siūlančius tokį pat patiekalų skaičių, panašius gėrimus.“