Jau aštuntąjį kartą vyksiančiame gurmė burgerių festivalyje kasmet įprastai apsilanko keli tūkstančiai žmonių, gausaus valgytojų būrio tikimasi ir šiais metais.
„Šiemet festivalyje akivaizdžiai matysime, kaip pastaraisiais metais suklestėjo gatvės maisto ir burgerių kultūra. Suprantama, kad per porą metų sunku buvo visiems, ruošiantiems maistą. Tačiau būtent maisto vagonėliai turėjo privilegiją būti lankstesni ir išradingesni. Įdomu tai, kad Lietuvoje gatvės maistas ir ypač burgeriai yra itin kokybiški – matyt, tai diktuoja reiklūs valgytojai“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas festivalio organizatorius, agentūros „Jump!“ atstovas Karolis Bakutis.
Pasaulyje gurmė burgerių mada kilo daugiau nei prieš porą dešimtmečių ir tapo atsaku greito maisto tinklams. Lietuvą gurmė burgeriai pasiekė prieš gerą dešimtmetį.
Gurmė burgerių ruošėjai stengiasi naudoti aukštesnės kokybės, vietoje užaugintus produktus. Be to, sudėtinės patiekalo dalys dažnai ruošiamos ne masinės gamybos metodais – pavyzdžiui, šefai patys raugia, marinuoja, rūko dūmuose, užsako išskirtines bandeles ir pan. Ingredientų derinimas ir pateikimas taip pat parodo virtuvės išradingumą, jų firmines gudrybes. Festivalyje kasmet apsilanko per 7 tūkstančiai žmonių.
Šiemet kiekvienas galės išsirinkti iš daugiau kaip 30-ies skirtingų burgerių – ir vegatariškų, ir su mėsa. Kartu festivalio lankytojai kviečiami mėgautis atsakingai, nesivaržant, kas suvalgys daugiau ar greičiau.
„Vilnius Burger Fest“ vyks Vilniaus Tymo turguje (Maironio/Aukštaičių g.), rugpjūčio 10 d. nuo 11 iki 23:45 val. Įėjimas į festivalį nemokamas.