„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Į Užupį kviečia naujas restoranas: lyg jaukūs šeimos namai su gardžiu maistu

Romantika dvelkiančiame sostinės Užupio rajone pirmąjį kovo sekmadienį duris atvėrė naujas restoranas „Paupio 12“, pavadintas pagal pastato, kuriame yra įsikūręs, adresą. Pavasarišką dieną šalia Vilnelės susirinko netoliese įsitaisę ir senamiesčio dvasią vertinantys žinomi žmonės.
Restorano atidarymo akimirka
Restorano atidarymo akimirka / Vyginto Skaraičio nuotr.

„Tą dieną, kai pagalvojau, kad čia galėtų būti puikus restoranas, irgi buvo pavasaris, tik šiek tiek vėlyvesnis, jau žydėjo vyšnios, visas paupys baltavo“, – prisiminė restorano savininkė Irina Grybė. Tai ne pirmasis jos ir jos vyro, Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos prezidento, daugkartinio šalies šaudymo į skraidančius taikinius čempiono Virgilijaus Grybės restoranas.

Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka

2001-aisiais savo pirmąjį restoraną I.Grybė atidarė Rusijoje. Vėliau poros verslas išsiplėtė, šiuo metu šioje šalyje jie valdo keturis restoranus. „Puikiai žinome, koks tai sunkus darbas, tačiau visada norėjome pamėginti Lietuvoje“, – prisipažino I.Grybė, o jos vyras V.Grybė pridūrė, kad istorinis pastatas, kuriame XIX a. veikė Griežtosios regulos kanauninkų Vilniaus vienuolių alaus darykla, turėtų užtikrinti naujos vietos sėkmę. „Jei vienuoliams čia buvo gerai, bus gerai ir mūsų svečiams“, – sakė jis.

Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano šeimininkai Irina ir Virgilijus Grybės

Keturis vaikus auginanti pora pasakojo restoraną kūrusi lyg antruosius savo namus: iš lauko svečiai pirmiausia patenka į atvirą virtuvę, kur galima matyti, kaip gaminamas maistas, iš virtuvės – į gražiausią namų vietą – valgomąjį, antrajame aukšte įkurdintas kabinetas su uždaromis durimis ir angliško stiliaus odiniais minkštasuoliais, taip pat šeimų erdvė, kurioje pasirūpinta mažaisiais restorano lankytojais. Jiems čia įrengtas žaidimų kampelis.

„Pastaruoju metu mes patys į restoranus su savo keturiais vaikais beveik nevaikščiojome, – prisipažino šios vietos šeimininkė. – Žmonės nėra pakantūs mažylių siautėjimui restoranuose net dienomis. Antrame aukšte, neabejoju, jie netrukdys tiems, kurie nori ramiai papietauti ar pavakarieniauti apačioje.

Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka

Per atidarymą vaikų balsų irgi buvo girdėti, tačiau jie spietėsi antrajame aukšte, kur drauge su Užupyje gyvenančia menininke, tekstilininke Sigita Emile Bausiene visi buvo įsitraukę į daržovių dirbtuvėles ir ką tik iš malkomis kūrenamos krosnies ištrauktų picų ragavimą.

Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka

Restorano atidaryme dalyvavo Užupyje gyvenanti Lietuvos kultūros ministrė Liana Ruokytė Jonsson su vyru Rogeriu Jonssonu, LRT laidos „Stilius“ vedėja Violeta Baublienė su vyru, viešųjų ryšių specialistu Artūru Baubliu, žurnalistė Ieva Kašauskaitė su vyru, verslininku Gediminu Petrausku, rašytojas, Prancūzijos dvarų žinovas Eugenijus Skerstonas, LRT kultūros laidų prodiuserė Lolita Bytautaitė, menininkė Dovilė Bilkštienė su vyru Gabrieliumi, Užupio respublikos premjeras Sakalas Gorodeckis, keliautojas, žurnalistas Vytaras Radzevičius, TV prodiuseris Haroldas Mackevičius, kino režisierius Ignas Jonynas, festivalio „Mados infekcija“ organizatorė Renata Mikailionytė ir dar daug verslo bei meno atstovų.

Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka

Susirinkusiems svečiams pristatytas restorano šefas – iš restoranų „Druskos namai“, „Dublis“ virtuvių pažįstamas, Londono restoranuose „Grocer‘s Hall“, „Bellamy‘s Bruton Place“, „2AA“ „Arbuts“ dirbęs ir pietus bei vakarienes Madonnai, Guy Rittchie bei kitoms Anglijos garsenybėms ruošęs Šarūnas Paškauskas.

Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Vyginto Skaraičio nuotr./Šefas Šarūnas Paškauskas

„Neduoti svečiams valgyti to, ko neduočiau savo dukroms“, – tokio svarbiausio principo „Paupio 12“ virtuvėje laikosi Š.Paškauskas, ypač vertinantis natūralumą ir produktų kokybę.

„Šefas yra mūsų restorano generolas, – sakė Irina. – Jis veda visus į priekį ir duoda toną, dairosi į pasaulį, domisi, kas madinga, tačiau be visos komandos mes – niekas.“

Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Vyginto Skaraičio nuotr./Restorano atidarymo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs