Suderėjus lietuviškoms daržovėms, subalansuotą maistą propaguojančios ir gaminančios „Kūno kultūros“ virtuvės šefas Ignas Štuka šiuos užkandžius prikelia naujam gyvenimui ir kartu pažvelgia į juos nauju kampu.
Pomidoras su druska
Pomidoras su žiupsneliu druskos – klasiškas „receptas“, pomidoro saldumą ir kvapnumą atskleidžiantis visomis vaivorykštės spalvomis. Pasirodo, šiek tiek adaptavus šį užkandį, iš jo gali išeiti maistingas sumuštinukas pusryčiams ar vakarienei.
Ingredientai:
- riekelė juodos duonos;
- gintarinių pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“);
- keli ridikėliai;
- druska ir maltų juodųjų pipirų.
Pomidoras su druska vaikams
Kaip paskatinti vaikus valgyti daržoves? Pateikti jas ant sumuštinio! Tai – dar viena pomidoro su druska variacija, kuri, tikėtina, itin patiks mažiesiems valgytojams, nes čia naudojami itin saldūs pomidoriukai ir, žinoma – sviestas.
Ingredientai:
- riekelė juodos duonos;
- sviesto;
- itin saldžių mažųjų pomidoriukų;
- žiupsnelis druskos.
Agurkas su šviežiu medumi
Ar pamenate, kaip vaikystėje gardžiuodavotės ką tik nuskintu agurku su šviežiu medumi? Šefas siūlo mėgautis šiais dviem gardėsiais su juodos duonos riekele.
Ingredientai:
- riekelė juodos duonos;
- šviežio derliaus trumpavaisis agurkas (šefas naudojo „Kietaviškių“);
- šviežio medaus.
Vasaros salotos
Pomidorų ir agurkų salotos su grietine, druska ir pipirais – na pripažinkite, kad burnoje seilės kaupiasi vien apie tai pagalvojus! Tai toks patiekalas, kuriuo gardžiuojamės vos pasirodžius pirmajam daržovių derliui. Vis tik šefas I. Štuka rekomenduoja jas paversti šiek tiek lengvesnėmis ir dar sveikesnėmis – mūsų kūno linijos už tai tikrai padėkos!
Ingredientai:
- šviežių agurkėlių;
- avietinių pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“);
- ridikėlių;
- graikiško jogurto;
- druska ir maltų juodųjų pipirų.