Įdaryta vištienos filė – nesudėtingas patiekalas ir pietums, ir vakarienei

Vištiena yra išties puikus mėsos pasirinkimas tiems, kurie nori pasigaminti maisto visai savaitei ir per daug nesukti sau galvos bei laiko stoviniuojant prie puodų šiltomis dienomis. Išsisėmus idėjų naujiems receptams netikėti kulinariniai eksperimentai gali paįvairinti patiekalus su vištiena, kai ji ima pabosti ar norisi naujų skonių.
Įdaryta vištienos filė
Įdaryta vištienos filė / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Receptai Vištiena

Įdaryta vištienos filė

„Maxima“ pranešime žiniasklaidai dalinasi nesudėtingu patiekalu, kuris puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei. Jam paruošti reikės:

  • 2 vnt. šviežios viščiukų broilerių filė;
  • 210 g mėgstamo sūrio;
  • 3 v. š. miltų;
  • 1 saldžios raudonosios paprikos;
  • 2 kiaušinių;
  • 4–5 v. š. maltų džiūvėsėlių;
  • 2 skilt. česnako;
  • druskos, pipirų (pagal skonį).

Gaminimas:

Pasiruoškite įdarą: sutarkuokite mėgstamą sūrį ir trečdalį jo sumaišykite su susmulkinta raudonąja paprika bei smulkintu česnaku. Vieną broilerių filė šoną įpjaukite, padarykite kišenėlę ir į jos vidų sudėkite pasigamintą įdarą.

Tuomet krūtinėles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir pipirais, apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir pakepkite keptuvėje, kol abi pusės šiek tiek apskrus. Taip paruoštas krūtinėles sudėkite į gilesnį kepimo indą, ant viršaus užberkite likusį tarkuotą sūrį ir apie 20 minučių kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų