Jums reikės:
Kelių šviežių trumpavaisių agurkų,
didelės morkos,
100 g grūdėtosios varškės,
150 g tepamojo varškės sūrelio,
šaukšto medaus,
2 skiltelių česnakų,
po šaukštelį kapotų kalendrų ir petražolių,
pagal skonį druskos, pipirų, nutarkuotų apelsino žievelių.
Kaip gaminti:
1. Agurkus nuplaukite, perpjaukite per pusę, vidų išskobkite ir susmulkinkite, agurkų valteles pabarstykite druska ir pipirais.
2. Morką nuskuskite, sutarkuokite smulkia trintuve.
3. Tepamąjį varškės sūrelį ir varškę krėskite į dubenį ir gerai sumaišykite su česnakų spaustuvu išspaustais česnakais, kapotomis prieskoninėmis žolelėmis, agurkais ir morkomis.
4. Viską pagal skonį pagardinkite nutarkuotomis apelsino žievelėmis, medumi.
5. Paruoštą masę gerai atvėsinkite šaldytuve ir įdarykite agurkus. Galite ant viršaus užberti žalumynų: saulėgrąžų, pipirnių, liucernų daigų.