Įdaryti ir kitaip paskaninti kepti obuoliai: 7 receptai

Kas gali būti geriau už kepančiais obuoliais ir cinamonu kvepiančią virtuvę... Darbo – itin nedaug, produktų (dažniausiai) – taip pat, o skanėstui atsispirti neįmanoma. Pasilepinkite ir palepinkite artimuosius!
Kepti obuoliai
Kepti obuoliai / Vida Press nuotr.
Kepti įdaryti obuoliai
Receptas: Kepti įdaryti obuoliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 133
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 8.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Apelsinų džemas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Brendis 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį.

2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus, tada berkite kmynų, pagal skonį druskos ir pipirų, labai gerai nuvarvintų slyvų, sukrėskite apelsinų džemą, supilkite citrinų sultis ir viską kaitinkite ant labai mažos ugnies apie 4 min.

4. Paruoštą įdarą krėskite į obuolius, ant viršaus dėkite po vieną džiovintą slyvą.

5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., iki obuolių odelė sutrūkinės.

Tinka prie mėsos patiekalų.

Suskleisti
Kepti obuoliai su vaniliniu padažu
Receptas: Kepti obuoliai su vaniliniu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Razinos: 70.00 g (besėklių)
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (meduolių)
Pienas: 350.00 ml (kremui)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - kremui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai - kremui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti
  1. Riešutus smulkiai sukapokite, jeigu razinos stambios, jas supjaustykite.
  2. Sumaišykite su medumi ir prieskoniais. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite.
  3. Pridėkite įdaro ir kepkite 200 0C apie 20 minučių. Kremui pagaminti užvirinkite pieną su išskobta vanilės ankštimi, kaitinkite ant mažos kaitros apie 10 min. paskui perkoškite.
  4. Trynius išsukite su cukrumi iki purumo, pamažu pilkite verdantį pieną ir maišykite.
  5. Nuolat maišydama kaitinkite ant silpnos kaitros, kol padažas sutirštės.
  6. Obuolius patiekite su vaniliniu padažu.
Suskleisti
Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai
Receptas: Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 137
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 110.00 g (liesos)
Medus: 2.00 valg. š. (1 arbat. š. - obuoliams ir 1 valg. š. - apliejimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - nutarkuotos žievelės)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“.
  3. Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę.
  4. Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės. Šia mase įdarykite obuolius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie  20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės.
  5. Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų.

 

Suskleisti
Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais
Receptas: Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 32
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 puodelis (¼ puodelio - migdolų)
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (¼)
Migdolai: 3.00 valg. š. (skaldyti)
Juodasis šokoladas: 3.00 valg. š. (pabarstukai)
Klevų sirupas: 4.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
  2. Sumaišykite visas likusias sudėtines dalis įdarui: migdolų sviestą, kokosų drožles, skaldytus migdolus, klevų sirupą, juodojo šokolado pabarstukus.
  3. Gauta mase įdarykite obuolius ir kepkite 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje pridengę folija. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
Suskleisti
Kepti obuoliai su avietėmis ir granola
Receptas: Kepti obuoliai su avietėmis ir granola
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Avietės: 1.00 valg. š. (šaldytos)
Medus: 5.00 valg. š.
Granola: 6.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (augalinis)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
  2. Avietes sumaišykite su 1 valg. š. medumi ir padalinkite keturiems obuoliams įdaryti.
  3. Sumaišykite likusius ingredientus: granolą, 4 valg. š. medaus, cinamoną.
  4. Gauta mase įdarykite obuolius ir kepkite 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje pridengę folija. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
Suskleisti
Kepti obuoliai su glajumi
Receptas: Kepti obuoliai su glajumi
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli rūgštoki)
Razinos: 80.00 g
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (smulkiai sukapotų)
Cukrus: 200.00 g (glajui)
Pienas: 200.00 ml (glajui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (glajui)
Kakava: 1.00 valg. š. (glajui)
Kaip gaminti

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų.

2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.

3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų ir maišant virkite, kol masė sutirštės. Pusę masės sudėkite į kitą indą, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Į puode likusią masę suberkite kakavą ir maišant dar truputį pakaitinkite, kol masė pasidarys vienalytė.

4. Iš orkaitės ištrauktus iškepusius obuolius apliekite karštu abiejų spalvų glajumi ir iš karto patiekite.

Suskleisti
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu
Receptas: Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 12
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 kalakutienos)
Ryžiai: 3.00 valg. š. (virtų)
Razinos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu ir česnaku, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas ir pjaustytus abrikosus, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus žalumynus, sūrį ir gerai išmaišykite.

2. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite, sudėkite į faršą. Į obuolius pridėkite faršo, sustatykite į aliejumi apšlakstytą kepimo skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

 

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų