Ingredientai:
- 450 g miltų (ir dar šiek tiek pabarstymui);
- 7 g sausų mielių;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek pašlakstymui);
- 100 ml pesto padažo (idealu – naminio);
- 240 g minkštų pusiau džiovintų pomidoriukų, nusausintų ir stambiai sukapotų;
- 100 g mocarelos, stambiai sutarkuotos;
- 50 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
- saujelė šviežių bazilikų lapelių.
Gaminimas:
1. Pagaminkite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų, druską, mieles, paplakite ir kelias minutes palaukite, kol mielės ištirps.
2. Į skystį suberkite 2/3 miltų, gerai išmaišykite, pamažu berkite likusius miltus ir pradėkite minkyti (galite šią užduotį patikėti ir aparatams, jei turite su tešlos minkymo antgaliu). Tešla iš pradžių bus lipni, bet minkant taps glotnesnė, nelipni.
3. Išminkytą tešlą dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir dėkite šiltai, kad tešla pakiltų – tai užtruks 1–1,5 val.
4. Pakilusią tešlą perminkykite ir ant miltais švelniai pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 30x20 cm dydžio stačiakampį. Ant šio stačiakampio tolygiai užtepkite pesto padažo, tuomet padėliokite pomidoriukų ir pabarstykite abiejų rūšių sūrio. Tuomet pradėdami nuo ilgosios kraštinės suvoliokite vyniotinį, gerai apspaudykite jo siūlę.
5. Gautą vyniotinį supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais, o tada šiuos dėliokite ant plačios miltais pabarstytos skardos. Bandeles skardoje pridenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu ir dėkite kilti dar apie pusvalandį.
6. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
7. Kepkite apie 15–20 min., kol išsipūs ir gražiai parus. Leiskite kiek atvėsti ir ragaukite. Jei laikysite ilgiau, jau atvėsusias bandeles sudėkite į sandarų maišelį, kad neapdžiūtų.