Ingredientai:
- 12-15 mažų pomidoriukų;
- 1 nedidelė arba 0,5 didesnės cukinijos;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 300 g smulkių makaroniukų;
- 2-3 valg. šaukšt. pesto (galite naudoit ir naminį, ir pirktinį);
- 2 valg. šaukšt. tarkuoto parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Jei cukinijos žievė stora, ją nulupkite, jei ne, palikite. Supjaustykite daržovę nedideliais kubeliais. Pomidoriukus nuplaukite ir supjaustykite perpus. Berkite viską į skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, viską apvoliokite rankomis, o tada sudėliokite vienu sluoksniu (pomidoriukus dėkite pjūviu į viršų). Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min. – kol daržovės iškeps ir kiek karamelizuosis. Išimkite skardą iš orkaitės.
3. Smulkius makaroniukus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Perkoškite, o tada perliekite šaltu vandeniu. Nuvarvinkite ir suberkite į didelį dubenį.
4. Į dubenį su makaroniukais krėskite pesto ir labai gerai išmaišykite. Tuomet suberkite visas keptas daržoves bei parmezaną ir darsyk švelniai išmaišykite. Galite valgyti iškart, o galite iki 2 parų laikyti šaldytuve. Prieš pat valgant dar galima užtrupinti ir šiek tiek fetos sūrio.