Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklas „Rimi“ dalijasi receptu ir kviečia išsikepti gardų varškės omletą, kuris paįvairins jūsų pusryčių meniu.
Varškės omletas „Kaiserschmarrn“
Ingredientai (1–2 asm.):
(gaminimo laikas – 15 min.)
- 2 kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 100 ml pieno;
- 1 valg. šaukšt. varškės;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 valg. šaukšt. razinų
- 1 valg. šaukšt. lydyto sviesto ghi;
- žiupsnelis druskos;
- cukraus pudros, uogų (papuošimui).
Gaminimas:
1. Razinas pamirkykite vandenyje mažiausiai 15 minučių.
2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su druska.
3. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, pieną, miltus, varškę ir cukrų. Į masę labai atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.
4. Razinas nusausinkite. Jei dėsite dideles razinas, jas susmulkinkite.
5. Įkaitinkite keptuvę (24 cm skersmens), išlydykite sviestą. Supilkite paruoštą masę į keptuvę, suberkite razinas.
4. Kepkite omletą ant mažos kaitros, kol įgaus gražią auksinę spalvą, tada mentele atsargiai apverskite. Omletą mentele suplėšykite į mažus, nelygius gabalėlius ir gerai apkepinkite.
5. Iškeptą varškės omletą apibarstykite cukraus pudra, papuoškite uogomis.