Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomūs patiekalai su persikais: nuo salotų iki „tinginio“

Persikų sezonas šiemet kaip niekada ankstyvas ir ilgas, pagaliau galime nuspirkti jų saldžių, prinokusių... Jei jau spėjote pasigaminti persikų patiekalų pagal klasikinius, išbandytus receptus, šįsyk siūlome surizikuoti ir paruošti šį bei tą įdomesnio.
Persikų desertas
Persikų desertas / Vida Press nuotr.
Persikai, įdaryti rūkytos skumbrės kremu
Receptas: Persikai, įdaryti rūkytos skumbrės kremu
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 23
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 200.00 g (karštai rūkytos skumbrės)
Varškė: 2.00 valg. š. (nesaldžios, pvz. „President“)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkiai kapotų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (neaštrių)
Medus: 2.00 g (keli lašai)
Persikai: 400.00 g (skardinė konservuotų)
Kaip gaminti

1. Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės. Jas galite perpjauti į 2-3 dalis.

2. Likusius produktus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.

3. Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro. Puoškite raudonėlio lapeliais ir spanguolėmis.

Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“

Suskleisti
Užkandėlė su kumpiu ir persikais
Receptas: Užkandėlė su kumpiu ir persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Kumpis: 8.00 riekės (vytinto)
Persikai: 4.00 vnt. (arba 2 obuoliai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Salotos: 150.00 g (įvairių salotų lapelių)
Rikotos sūris: 200.00 g
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės cit­rinos sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesnės.

2. Persikus arba obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus arba sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

3. Vaisius dėkite ant kepimo grotelių, po apačia įdėkite skardą aliejui ir nuo vaisių išsiskyrusioms sultims išvarvėti ir kepkite apie 3 min.

4. Kol vaisiai keps, paruoškite įdarą: rikotą gerai ištrinkite su natūraliu jogurtu ir citrinų sultimis.

5. Vaisius išimkite iš orkaitės, atvėsinkite, ant kiekvienos skiltelės krėskite rikotos.

6. Lėkštėse išdėliokite salotų lapelius, kumpį ir vaisius su rikota.

Suskleisti
Ryžių bokštelis su persikais
Receptas: Ryžių bokštelis su persikais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g
Šventinė krabų skonio mėsa 50.00 g
Persikai: 50.00 g (konservuotų)
Majonezas: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.

2. Sumaišykite su krabų mėsyte, pjaustytais konservuotais persikais, šiek tiek pasmulkintais graikiniais riešutais, druska ir majonezu.

3. Belieka tik nedidelės stiklinės pagalba suformuoti bokštelius.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Sūriu ir vištiena įdaryti persikai
Receptas: Sūriu ir vištiena įdaryti persikai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Persikai: 4.00 vnt. (konservuoti)
Svogūnai: 80.00 g (pusė)
Vištiena: 200.00 g (virtos)
Sūris: 150.00 g („Džiugas“)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Krapai: 20.00 g (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite svogūną, virtą vištienos filė ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, krapais bei prieskoniais.

2. Gauta mase įdarykite konservuotus persikus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos
Receptas: Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Cikorija: 1.00 vnt. (jei nerandate cikorijos, galite keisti į mažų standžių salotų gūželę, pvz., gem lettuce)
Persikai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 50.00 g
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Vyno actas: 1.00 arbat. š. (raudonojo vyno)
Medus: 0.25 arbat. š.
Mėtos: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių)
Kaip gaminti

1. Persiką supjaustome į keturias dalis. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į grill keptuvę arba ant grotelių lauke. Kepame neilgai, nes persikas turi išlaikyti savo formą.

2. Susmulkiname šviežias mėtas.

3. Į dubenėlį pilame citrinos sultis, raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, medų ir pusę susmulkintų mėtų. Viską gerai išmaišome, beriame druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Į paruoštą užpilą dedame cikorijos lapus ir viską gerai išmaišome.

4. Cikorijas paskirstome į dvi lėkštes, dedame šiltus persikus, užbarstome fetos sūriu ir likusiomis mėtomis.

Suskleisti
Rūkytos vištienos ir persikų salotos
Receptas: Rūkytos vištienos ir persikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (šlaunelė arba krūtinėlė)
Persikai: 410.00 g (skardinė konservuotų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Pekininiai kopūstai: arba salotos 1.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 g (natūralus - padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Imbieras: 5.00 g (1 cm gabaliuko šaknies arba 0,5 šaukštelio maltų imbierų - padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite. Susmulkinkite pekininį kopūstą. Persikus ir obuolį supjaustykite kubeliais.

2. Supjaustytas salotų sudedamąsias dalis sudėkite į žemą dubenį ir išmaišykite (jei norite, galite sluoksniuoti).

3. Paruoškite padažą: imbiero šaknį sutarkuokite ir sumaišykite su likusiomis padažo sudedamosiomis dalimis.  Užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Burokėlių salotos su persikais
Receptas: Burokėlių salotos su persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt. (konservuoti)
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š. (saujelė)
Burokėliai: 4.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų pieno sūrio riekelių ir persikų gabalėlių.

3. Apelsino sultis sumaišykite su medumi, balzaminiu padažu, aliejumi ir užpilkite ant salotų. Ant viršaus berkite skrudintų moliūgų sėklų.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruoši labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.

Suskleisti
Morkų, apelsinų ir persikų salotos
Receptas: Morkų, apelsinų ir persikų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Persikai: 200.00 g (konservuoti)
Sezamo sėklos: 50.00 g (saujelė)
Kaip gaminti

Morkas sutarkuokite, apelsinus ir persikus supjaustykite kubeliais, užpilkite šlakelį persikų sirupo ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Paukštienos salotos su persikais ir saulėgrąžomis
Receptas: Paukštienos salotos su persikais ir saulėgrąžomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (ar kalakutienos - krūtinėlės)
Salotos: 300.00 g (Pekino arba bet kokių kietesnių salotų)
Persikai: 300.00 g (konservuotų)
Saulėgrąžos: 200.00 g
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

2. Kai mėsytė apskrus, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite.

3. Tuomet belieka supjaustyti salotas, persikus ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė.

Sveika ir skanu!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Maltiniai su persikais
Receptas: Maltiniai su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (gali būti paukštienos, kiaulienos, jautienos – rinkitės pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Persikai: 2.00 vnt. (konservuotų persikų puselės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.

2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.

3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų persikų. Dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pyragėliai su persikais
Receptas: Persikų pyragėliai su užrašais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 60.00 g (šaltas)
Sūris: 120.00 g (šaltas kreminis)
Miltai: 280.00 g
Cukrus: 75.00 g (1 valg. š. tešlai ir 50 g įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. tešlai ir ¼ arb. š. įdarui)
Pienas: 62.00 ml
Persikai: 2.00 vnt. (2 dideli ar 3 mažesni kubeliais supjaustyti)
Rudasis cukrus: 50.00 g (ir pagal skonį viršui apibarstyti)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arb. š. sulčių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį.
  2. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla vis dar per sausa, įpilkite papildomą šaukštą pieno.
  3. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Išminkykite tešlą, kol bus visiškai vientisa. Padalinkite į dvi dalis, suformuokite apskritimus.
  4. Suvyniokite kiekvieną tešlos dalį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį.
  5. PARUOŠKITE ĮDARĄ. Atskirame dubenyje sumaišykite persikų gabalėlius, cukrų, rudąjį cukrų, kukurūzų krakmolą, citrinos sultis, druską ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
  6. PARUOŠKITE PYRAGĖLIUS. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Išvyniokite iš maistinės plėvelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite į maždaug 0,5 mm storio tešlos lakštą. Su apvaliu indu aštriais kraštais iš tešlos išspauskite maždaug 12 cm skersmens dydžio apskritimus.
  7. Iš tešlos likučių formelėmis išspauskite ar aštriu peiliu išpjaustykite reikiamas raides, kad galėtumėte sudėlioti norimus žodžius ant pyragėlių. Atkreipkite dėmesį į pyragėlių dydį ir tai, kokio dydžio turi būti raidelės, kad tilptų visas žodis. Paruoštas raideles sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar padėklo ir dėkite į šaldytuvą.
  8. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą persikų įdaro. Aplinkui įdarą palikite po porą centimetrų švarios tešlos. Šiuos kraštelius lengvai patepkite plaktu kiaušiniu. Perlenkite apskritimą per pusę ir kraštelius pirštais tvirtai užspauskite.
  9. Perkelkite suformuotus pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Pyragėlių kraštus užspauskite šakutės dantukais. Pyragėlius dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie valandą.
  10. Kol pyragėliai šaldytuve, įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išimkite pyragėlius iš šaldytuvo, aptepkite plaktu kiaušiniu. Raideles taip pat lengvai aptepkite kiaušinio plakiniu, tuomet – prilipinkite prie pyragėlio paviršiaus.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Valgykite šiltus ar atvėsusius. Skanaus!
Suskleisti
Varškės tinginys su persikais
Receptas: Varškės tinginys su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 75
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Sausainiai: 180.00 g (1 pakelis „Gaidelis“ ar kt.)
Persikai: 150.00 g (konservuotų persikų puselių)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Varškę ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į ją įmaišykite kubeliais supjaustytas persikų puseles ir sumaišykite viską su smulkintais sausainiais.

2. Dėkite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį. Ant viršaus užberkite džiovintų spanguolių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs