Panorus pusryčiauti ne namie, sostinėje jau galima rinktis bent iš keliolikos vietų ir valgyti nemažai skirtingų patiekalų – nuo populiariųjų Benedikto kiaušinių, austrių (gal ir su šampanu) iki amerikietiškų blynelių ir sveikuoliškų košių. Tačiau nė vienas iš gana gausaus sostinės kinų restoranų būrio iki šiol dar nebuvo pasiūlęs šios šalies patiekalų pusryčių meniu.
Tą padarė rinkos naujokas: kiek ilgiau nei metus visai šalia Katedros veikiantis kinų restoranas „Mian“ jau trečią savaitgalį – ir šeštadienį, ir sekmadienį – savo lankytojus kviečia paragauti kiniškų pusryčių patiekalų. Tiesa, kaip patikslina šios vietos bendraturtės (viena jų kinė, kita lietuvė), pavyzdžiui, Sian (Xian) regione, kuriam restoranas labiausiai ir atstovauja, daugelis pusryčiams valgo makaronų patiekalus. Suprasdamos, jog lietuviams šis pasirinkimas gali būti keistokas, kartu su iš Kinijos kilusiais virtuvės šefais jos sudėliojo kiek kitokį, tačiau autentišką meniu.
Vėlyvųjų pusryčių meniu, kaip ir priklauso, nėra itin platus, tačiau visi patiekalai labai originalūs ir kartu „suprantamo“ skonio. Pavyzdžiui, valgytojams siūloma ragauti You Tiao keptų tešlos juostelių, kurios primena ir blynus, ir kruasanus – skonis neutralus, todėl jos derinamos ir su džemu (idealus variantas saldžiavalgiams), ir su šonine bei arbatoje virtu kiaušiniu.
Mėgstantiems garuose virtas bandeles restoranas pusryčiams jas siūlo su kiaulienos įdaru. Mikliai virtuvėje besisukantis šefas per kelias minutes paruošia Tian Jin Jian Bing Guo Zi kiniškų blynelių, kurių ne visus ingredientus taip jau lengva atspėti.
Restorano savininkės pasakoja, jog pusryčių į šią vietą užsuka ir gana nemažos kinų bendruomenės nariai, ir vietiniai, mėgstantys kinų virtuvę.
Čia dar dera pridurti, jog restoranas „Mian“ gerokai išsiskiria iš kitų kiniško maisto vietų – čia nėra nei tradicinių žibintų, nei drakonų šalia įėjimo, interjeras paprastas, šviesus, net minimalistiškas, su keliais suvenyrais iš Kinijos ir simpatiškais lietuvių menininkės kurtais šviestuvais, tampančiais puikiu interjero akcentu.
Smagu ir tai, jog ir įprasto, ne tik pusryčių „Mian“ meniu patiekalai kitokie, nei kituose kinų restoranuose – jie neužpilami tuo tirštu salsvu krakmolingu padažu, kuris dažniausiai beviltiškai suvienodina visus 40 ar net 80 meniu figūruojančių patiekalų. Kiekvieno patiekalo skonis „Mian“ ryškus, savitas, patiekalai gausiai gardinami žalumynais, daržovėmis, kai kurie jų gana ekstremaliai aštrūs, tačiau, šefų teigimu, tokie ir turi būti.
Šalia vėlyvųjų pusryčių meniu galima rinktis tradicinę kinišką žaliąją arbatą, karštą ar šaltą sojų pieną arba šviežiai spaustas apelsinų sultis.