Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškantiems sveikiau, bet ne mažiau skaniau: burokėlių blynai

Blynai – vienas mėgstamiausių daugelio žmonių patiekalų. Aišku, sunku atsispirti miltiniams ar bulviniams, bet norėdami gyventi sveikiau, juk vis ieškome alternatyvų. Štai burokėlių ir bulvių blynai – ne ką mažiau skanūs, bet sveikesni. Kviečiame gaminti ir ragauti.
Burokėlių blynai
Burokėlių blynai / Shutterstock nuotr.

Jums prireiks:

  • 300 g burokėlių;
  • kiaušinio;
  • 300 g bulvių;
  • svogūno;
  • pilno grūdo miltų (jei tešlos konsistencija per skysta);
  • druskos;
  • pipirų.

Padažui:

  • 200 g varškės;
  • 2 valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto;
  • druskos;
  • pipirų;
  • krapų.

Gaminimas:

Bulves ir burokėlius sutarkuokite per smulkią tarką. Pakepkite svogūnus ir sudėkite juos į bulvių bei burokėlių masę. Įmuškite kiaušinį, įdėkite pipirų ir druskos. Maišykite. Jei tešla per skysta, įdėkite miltų tiek, kad ji būtų tiršta – šaukštu galima būtų sukrėsti blynelį į keptuvę.

Kepkite blynus, o per tą laiką pasigaminkite puikų varškės padažą. Varškę, jogurtą, druską ir pipirus sudėkitę į dubenį, sumaišykite ir pagardinkite krapais.

Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?