„Iki“ sveriamose vitrinose – vištiena be antibiotikų

Prekybos tinklas „Iki“ nuosekliai priima sprendimus, prisidedančius prie gyvūnų gerovės, – nuo šiol „Iki“ parduotuvėse esančiose sveriamos mėsos vitrinose prekiaujama tik be antibiotikų užauginta šviežia vištiena. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šis žingsnis – nuosekli anksčiau priimtų sprendimų tąsa: „Iki“ yra pirmasis prekybos tinklas, kulinarijos gaminiuose nebenaudojantis narvuose laikomų vištų kiaušinių ir vištienos su antibiotikais.
Vištiena be antibiotikų
Vištiena be antibiotikų / Palink nuotr.

Nuolatinis „Iki“ rūpestis gyvūnų gerove

„Nuolat rūpinamės gyvūnų gerove, pastebime, kad tokius sprendimus palankiai vertina mūsų pirkėjai ir įvairios gyvūnais besirūpinančios organizacijos. Sustoti nežadame ir žengiame tolesnį žingsnį gyvūnų gerovės link, todėl „Iki“ parduotuvių sveriamosiose mėsos vitrinose nuo šiol prekiaujame tik be antibiotikų užauginta lietuviška vištiena. Analizuodami duomenis matome, kad šviežia vištiena – itin populiari tarp pirkėjų ir patenka į perkamiausių mėsos rūšių trejetuką“, – sako V. Budrienė.

Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės, per pirmąjį 2022 metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu, sveriamos vištienos pardavimai išaugo 6,4 proc. Populiariausia sveriamos vištienos parduodama dalis – filė.

Palink nuotr./IKi mėsa
Palink nuotr./IKi mėsa

Lygiai prieš metus prekybos tinklas „Iki“ žengė dar vieną tvarų žingsnį – pirmasis iš šalies prekybos tinklų kulinarijos gaminių ruošimui pradėjo naudoti tik vištieną be antibiotikų. Prekybos tinklas skaičiuoja, kad per metus kulinarijos gaminiams vidutiniškai sunaudojama apie 1,33 mln. kilogramų vištienos. Iš jos gaminami tokie populiarūs gaminiai kaip Kijevo kotletas, Cezario salotos. Vištiena be antibiotikų nuo pernai naudojama visiems „Pagaminta IKI“ kulinarijos gaminiams ruošti: sumuštiniams su vištiena ir kukurūzais, mėsainiams su vištienos maltinuku, salotoms su vištiena ir kitiems kulinarijos gaminiams.

Vištienos be antibiotikų tiekėjai sudaro tinkamas paukščių augimo sąlygas ir lesinimą kokybišku maistu paukštynuose, todėl paukščiai išlieka sveiki per visą augimo laikotarpį ir negauna antibiotikų. Šios priežastys lemia aukštą be antibiotikų užaugintų vištų mėsos kokybę. Vištas be antibiotikų auginantys tiekėjai turi specialų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sertifikatą.

Tai jau ne pirmas didelis „Iki“ pokytis, susijęs su gyvūnų gerovės gerinimu. Dar 2021 metų kovo mėn. „Iki“ paskelbė, kad pirmasis kulinarijos gaminiuose nebenaudoja ir narvuose laikomų vištų kiaušinių. „Iki“ planuoja visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių iki 2025 m. Taip pat „Iki“ yra pirmasis prekybos tinklas Lietuvoje, visiškai nutraukęs prekybą gyva žuvimi. Paskutiniai gyvos žuvies akvariumai parduotuvėse buvo išmontuoti 2020-ųjų pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų