Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmantresni žuvies patiekalai: receptai

Šiandienos pasiūlymas – lengvas ir sveikas. Na, dėl sveikumo galima ginčytis, nes svarbu dar ir tai, kaip tą žuvį ruošite ir su kuo ją valgysite. Linkime teisingo pasirinkimo!
Žuvų bokšteliai
Žuvų bokšteliai / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kepimo pamokėlė: tikrų lietuviškų kūčiukų receptas

Žuvies kotletukai
Receptas: Žuvies kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 323
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (šviežios baltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Morkos: 1.00 vnt.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį mėgstamų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pienas: 1.00 st.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite.

2. Svogūną, česnakus ir morką nulupkite. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, morką sutarkuokite.

3. Visas daržoves, iki dailiai pagels, pakepinkite karštuose riebaluose, tada atvėsinkite ir sukrėskite į žuvies masę.

4. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite avižinius dribsnius, sukrėskite grietinę, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

5. Žuvies masę šaukštu krėskite į keptuvę ir iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.

6. Tiekite su mėgstamu padažu ir šviežių daržovių salotomis.   

Suskleisti
Žuvies paštetas
Receptas: Žuvies paštetas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 44
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (sterko arba kitokios baltos žuvies)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 % riebumo)
Šaldyti žirneliai: 200.00 g (ir morkų mišinys)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Sviestas: 2.00 valg. š. (formai patepti)
Kaip gaminti

1. Žuvį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baltymais. Suberkite prieskonius ir, įstačius į didesnį indą su ledu, trinkite maišikliu, plona srovele pildami  grietinėlę. Kai masė pasidarys vienalytė ir puri, suberkite šaldytas daržoves (neatšildykite!). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptą pašteto formą, uždenkite aliuminio folijos lakštu, įstatykite į skardą su vandeniu ir apie 40 min. kepkite 190`C karštumo orkaitėje. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir per naktį laikykite šaldytuve.

3. Prieš patiekdami išverskite iš formos ir apibarstykite žalumynais.

 

Suskleisti
Žuvies karis
Receptas: Žuvies karis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 34
Receptas
Ingredientai
Menkė: 500.00 g (filė be odos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinžolė: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelė šaknis)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Karis: 3.00 valg. š. (žaliosios kario pastos)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Žalioji citrina: 3.00 valg. š. (3 valg. š. - sulčių ir žiupsnelis nutarkuotų žievelių)
Sultinys: 200.00 ml
Kokosų pienas: 300.00 ml
Kalendros: 5.00 g (ryšulėlis)
Kaip gaminti
  1. Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką ir sumaigytą citrinžolę pakepkite aliejuje.
  2. Kario pastą sumaišykite su citrinos sultimis ir cukrumi, viską sukrėskite į keptuvę su svogūnais ir pakaitinkite.
  3. Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite iš abiejų pusių.
  4. Gražiai išdėliokite keptuvėje vienu sluoksniu.
  5. Supilkite kokosų pieną ir sultinį, įberkite druskos, žaliųjų citrinų žievelių ir troškinkite ant nedidelės kaitros. Nemaišykite, kad žuvis nesubyrėtų.
  6. Galiausiai suberkite smulkiai supjaustytas kalendras.
Suskleisti
Žuvies pyragas
Receptas: Žuvies pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 700.00 g (nedidelių žuvelių be kaulų)
Ryžiai: 125.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Svogūnai: 200.00 g (su laiškais)
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Karis: 1.00 arbat. š.
Pienas: 1.00 valg. š. (pyrago viršui patepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir išverskite į didelį dubenį. Dar šiltus sumaišykite su susmulkintais svogūnais, petražolėmis, kario milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį, skiltelėmis supjaustytus kiaušinius, jeigu reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atsargiai išmaišykite. 

2. Tešlą padalykite į du lakštus. Vieną įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir sudėkite įdarą. Uždenkite kitu tešlos lakštu ir užspaudykite kraštus. Viršų dviejose vietose pradurkite, kad būtų pro kur išeiti garams. Pyragą patepkite pienu ir kepkite 170 ºC karštumo orkaitėje apie 35 min.

Suskleisti
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
Receptas: Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 700.00 g (jūros lydekos filė)
Ryžiai: 300.00 g
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Žirniai: 200.00 g (konservuoti)
Morkos: 2.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; malti)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.

2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.

3. Į kepimo skardą sudėkite apkeptą žuvį, ant jos - virtus ryžius, o ant viršaus suberkite daržoves ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.

4. Baigdama kepti, uždėkite ant viršaus majonezo, užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Paštetas
Receptas: Paštetas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
1.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies (menkių, jūros lydekų ir pan.) filė)
Duona: 2.00 vnt. (sužiedėjusios bandelės)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Krienai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Petražolės: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepimo indui patepti)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (kepimo indui pabarstyti)
Kaip gaminti

1. Žuvį apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 30 min. Ant bandelių sukrėskite grietinę ir palikite 10 min.

2. Žuvį ir bandeles sumalkite, sudėkite trynius, sūrį, krienus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

3. Masę sukrėskite į sviestu pateptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

Suskleisti
Karališki žuvies maltinukai
Receptas: Karališki žuvies maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.5 / 45
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 275.00 g (rūkytos menkės ar jūros lydekos)
Lašiša: 175.00 g (šviežios)
Pienas: 450.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūdelių ir žiupsnelis maltų)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (ir 2 kietai virti kiaušiniai)
Bulvės: 275.00 g
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų petražolių lapelių)
Krapai: 1.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (truputis miltų maltinukams pavolioti)
Džiūvėsiai: 50.00 g (truputis džiūvėsėlių maltinukams pavolioti)
Kaip gaminti

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno roputės, nuskustą morką, laurų lapelį, suberkite pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 6 min.

2. Likusį svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės.

3. Bulves išvirkite, nusunkite ir sugrūskite košę.

4. Praaušusią žuvį išgriebkite iš puodo ir sumaigykite šakute. Pieną perkoškite. Vieną kiaušinį išplakite. Virtus kiaušinius nulupkite ir sukapokite.

5. Į vieną dubenį sudėkite žuvį, bulvių košę, keptus svogūnus, virtus kiaušinius, žalumynus ir plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Jei masė per kieta, įpilkite perkošto pieno. Pagardinkite maltais pipirais.

6. Drėgnomis rankomis suformuokite norimo dydžio maltinukus.

7. Likusį kiaušinį išplakite. Į atskiras lėkštes įberkite miltų ir džiūvėsėlių. Kiekvieną maltinuką pavoliokite miltuose, kiaušinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Paruoštus maltinukus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 2 val.

8. Paskui iškepkite keptuvėje įkaitintame likusiame aliejuje (po 5 min. kiekvieną pusę) ir arba iš karto patiekite, arba laikykite šiltoje orkaitėje.

Suskleisti
Žuvis su parmezano plutele
Receptas: Žuvis su parmezano plutele
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (baltos filė)
Ančiuviai: 4.00 vnt.
Rūkyta šoninė: 2.00 riekės
Bulvės: 6.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (smulkintų po 1 arbat. š. - mėtų, krapų, petražolių - žuviai ir 1 valg. š. - bulvėms skaninti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - nutarkuotos žievelės ir 0,5 vnt. - sultys)
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis.
  2. Įtrinkite padažu, paruoštu elektriniu plakikliu suplakus smulkintus žalumynus, garstyčias, ančiuvius, česnakus ir alyvuogių aliejų, ir bent 30 min. palikite, kad pasimarinuotų. 
  3. Marinuotos žuvies gabalėlius apsukite šoninės juostelėmis ir apie 10 min. kepkite ant grotelių vis apversdama. Užberkite  parmezano ir dar kepkite apie 5 min., kol sūris taps traškus. 
  4. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite. Tada sutrinkite sudėkite į lėkštę, ant viršaus užberkite citrinos žievelių, kapotų česnakų, druskos, pipirų, žalumynų, užspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Ant viršaus dėkite keptą žuvį. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).    

Suskleisti
Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas
Receptas: Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 225.00 g (bet kokios karštai rūkytos, išdarinėtos)
Bulvės: 225.00 g
Pienas: 600.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šviežių šakelė)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Parmezano sūris: 25.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies pavirkite 8 min. Laurų lapą ir svogūnus išgriebkite, pieną nukoškite, kad tirščiai liktų kiaurasamtyje.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sugrūstą česnaką, supjaustytus svogūnėlių laiškus, suberkite susmulkintus čiobrelius ir 5 min. pakepinkite. Sudėkite supjaustytas bulves, supilkite pieną ir troškinkite, kol bulvės suminkštės (apie 15 min.).

3. Žuvį pamaigykite šakute, kad subyrėtų, sudėkite į keptuvę su bulvėmis. Sukrėskite jogurtą, suberkite sūrį, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

4. Kiaušinius išvirkite „su marškinėliais“: į puodą pripilkite nemažai vandens, parūgštinkite actu (šaukštas acto – dviem puodeliams vandens). Užvirinkite. Kiekvieną kiaušinį išleiskite į atskirą indelį ir atsargiai supilkite į verdantį vandenį. Virkite ne ilgiau kaip 3 min. Išgriebkite kiaurasamčiu ir trumpam panardinkite į šaltą vandenį.

5. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kiaušinį, ant jo uždėkite bulvių ir žuvų mišinio.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Rūkytos žuvies užtepėlė
Receptas: Rūkytos žuvies užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 148
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Grybai: 100.00 g (džiovintų baravykų arba kitų grybų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - šviežių sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
  2. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
  3. Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
  5. Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

 

Suskleisti
Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
Receptas: Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
1 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 64
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 200.00 g (mėgiama jūrinės žuvies filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas (ir 1 valg. š. ištirpintas 1/3 stiklinėje vandens - padažui) 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Vanduo: 100.00 ml (padažui)
Kečupas (padažui) 70.00 g
Actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių.

2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų krakmolo, viską gerai išmaišykite ir dėkite į stipriai įkaitintą aliejų. Kepkite, kol žuvis gražiai apskrus.

3. Padažo gaminimas: į pusę stiklinės vandens supilkite kečupą, actą, cukrų, druską – viską gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta rūgštumo/saldumo. Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinkite, supilkite padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.

4. Žuvį patiekite su virtais ryžiais, apšlakstykite padažu ir papuoškite šviežiai pjaustytais bazilikais.

Skanaus!

Suskleisti
Žuvis su daržovėmis
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (pangasijų arba menkių filė)
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite porcijos dydžio gabalais, sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Nuplautas morkas nuskuskite ir supjaustykite arba sutarkuokite stambiais šiaudeliais. Cukiniją irgi supjaustykite šiaudeliais, tada daržoves sumaišykite.

3. Imkite tiek kepimo popieriaus lakštų, kiek turite žuvų gabalų. Ant kiekvieno ties viduriu dėkite po žiupsnį tarkuotų morkų, tiek pat cukinijų, ant viršaus užberkite sezamų sėklų ir druskos.

4. Ant daržovių dėkite po maltais pipirais pagardintą ir saikingai pasūdytą žuvies gabalą. Iš kepimo popieriaus suformuokite rulonėlį, galus suriškite. Dėkite į skardą ir apie 20 minučių kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje.

5. Tiekite su šviežiomis daržovėmis ir biriai virtais ryžiais.

Suskleisti
Žuvies maltinukai
Receptas: Žuvies maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 110
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (jūros lydekos filė)
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė su lupena virta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (kapotų lapelių)
Petražolės: 20.00 g (kapotų)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Atvėsinkite.
  2. Žuvį, bulvę ir svogūnus sumalkite mėsmale, viską sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, prieskonius, pasūdykite.
  3. Formuokite nedidelius maltinukus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų.
  4. Galima patiekti su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir daržovių salotomis.
Suskleisti
Žuvis su daržovėmis
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 29
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (filė)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (po pusę raudonos ir geltonos paprikos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - baltųjų pipirų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Rozmarinai: 10.00 g (šakelė)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Špinatai: 200.00 g (šviežių)
Kaip gaminti

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje su aliejumi ir rozmarinų šakele pakepinkite svogūną, suverskite smulkintas daržoves, supilkite vyną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, bet neužvirkite.

3. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Tada kepkite apie 10 min. uždengtoje keptuvėje karštame svieste.

4. Tiekite pašildytoje lėkštėje su daržovėmis ir troškintais špinatais. Puoškite šviežių žalumynų šakele.

Suskleisti
Žuvų bokšteliai
Receptas: Žuvų bokšteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 800.00 g (balta filė)
Ryžiai: 1.00 st. (garnyrui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 10.00 g (švieži lapeliai - garnyrui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 100.00 ml
Avižiniai dribsniai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Džiūvėsėliai: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (garnyrui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė konservuotų be odelių - garnyrui)
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle ir palikite pusvalandį, kad išbrinktų.

2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite, sumeskite į gilesnį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Svogūnus nulupkite, sukapokite.

4. Papriką nuskuskite bulvių skustuku, išvalykite ir sutarkuokite stambia trintuve.

5. Gerai įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, suberkite papriką ir kepinkite dar 5 min. Atvėsinkite.

6. Svogūnų ir paprikų mišinį krėskite į indą su žuvimi, ten pat sukrėskite išbrinkusius avižinius dribsnius, įmuškite kiaušinį, masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais, kapotomis petražolėmis ir gerai išmaišykite.

7. Iš žuvies drėgnomis rankomis formuokite trikampius bokštelius, juos pavoliokite džiūvėsėliuose, merkite į likusio kiaušinio pakinį ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose.

8. Žuvies bokštelius iškepkite karštuose riebaluose, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

9. Garnyrui ryžius išvirkite, sumaišykite su sviestu, pomidorais be odelių ir kapotais bazilikais. Viską pagal skonį pasūdykite ir išdėliokite į lėkštes.

Suskleisti
Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
Receptas: Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Pievagrybiai: 300.00 g (250–300 g)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (3-4)
Pomidorai: 400.00 g (300–400 g konservuoti be odelių)
Žuvis: 300.00 g (filė)
Miltai: 3.00 valg. š.
Krevetės: 150.00 g (8 didelių ar 16 mažų krevečių (galima ir šaldytų))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir 1 aitrusis pipiras (jei mėgstate aštriau))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, česnakus, sudėkite smulkintus pievagrybius, griežinėliais pjaustytas cukinijas ir maišydami kelias minutes kepkite.

3. Supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį acto, pagardinkite druska, cukrumi, prieskoniais, įmeskite aitrųjį pipirą ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 minučių.

4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabaliukus, krevetes ir troškinkite dar 8–10 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Žuvies suktinukai kiaušinių patale
Receptas: Žuvies suktinukai kiaušinių patale
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 4.00 vnt. (filė - pangasijų, lydekų, menkių)
Sviestas: 130.00 g (30 g - žuviai, 100 g - kiaušinių padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti - kiaušinių padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - kiaušinių padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (kiaušinių padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą ištepkite sviestu. Išvirkite kiaušinius. Žuvies filė apibarstykite druska ir pipirais (jei filė labai didelė, perpjaukite ją išilgai). Ant kiekvienos žuvies juostelės galo uždėkite po gabalėlį sviesto ir susukite į ritinuką. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

2. Suktinukus dėkite į kepimo indą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 minučių. Kol žuvis keps, ištirpinkite padažui skirtą sviestą. Susmulkinkite kiaušinius ir suberkite į sviestą, sudėkite krapus, apšlakstykite citrinų sultimis ir išmaišykite. Į lėkštes dėkite kiaušinių padažo, ant jo – suktinukus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip paruošti ir patiekti silkę? Receptai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai