- Nedideles stintas galima kepti keptuvėje ir išdorotas, ir nedorotas. Jei rinksitės pirmąjį variantą, iškepta žuvis bus skanesnė, nors šiek tiek sausesnė. Stintos, keptos su galvomis, bus riebesnės, tačiau galite jausti šiek tiek kartumo, kurio suteiks galva ir žiaunos.
- Stintas išdarinėkite, švariai nuplaukite, nudžiovinkite, pagardinkite prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir apšlakstykite sausu baltuoju vynu. Palikite valandai pastovėti.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, stintas apvoliokite džiūvėsiuose ir iškepkite. Jei norite, kad džiūvėsių sluoksnis būtų storesnis, galite prieš tai stintas pamirkyti kiaušinio plakinyje.
- Patiekite apibarstytas šviežiomis žolelėmis, galite truputį apšlakstyti šviežiomis citrinų sultimis.
- Elemantariausias stintų paruošimo būdas – nusausinti, apvolioti miltuose arba manų kruopose su trupučiu druskos ir iškepti įkaitintame aliejuje (prireiks tik kelių minučių). Iškepusias žuvytes dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
1. Stintas nuplaukite, išvalykite, pagardinkite pipirais, druska, apkepkite keptuvėje.
2. Česnaką, petražoles ir svogūną susmulkinkite ir apkepkite svieste. Miltus sumaišykite su nedideliu kiekiu šalto vandens ir supilkite į keptuvę. Pakaitinkite.
3. Kai padažas sutirštės, supilkite grietinėlę, šiek tiek pasūdykite, pamaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Apšlakstykite citrinos sultimis.
4. Valgykite stintas su grietinėlės padažu ir apkeptomis bulvytėmis.
Plačiau skaitykite: Stintos „ant bangos“. Ruoškime ir ragaukime!
1. Stintas nuplaukite, išvalykite vidurius ir į kiekvieną įdėkite po šakelę šviežių krapų (jeigu neturite, galite keisti bet kokiomis mėgstamomis žolelėmis). Pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais.
2. Išplakite kiaušinį. Apvoliokite stintą kiaušinio plakinyje, paskui miltuose. Pakartokite.
3. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol stintos įgaus aukso spalvą. Skanaukite su daržovėmis, ryžiais, bulvėmis.
Plačiau skaitykite: Stintos „ant bangos“. Ruoškime ir ragaukime!
- Keptas stintas galima patiekti įvairiais priedais, pavyzdžiui naminiu (ar kokybišku pirktiniu) majonezu, jogurto-krapų-smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių padažu ar jogurtu, sumaišytu su trupučiu krienų.
- Dar vienas būdas paruošti stintas – marinavimas. Pirmiausia jas reikia išvirti (pakaks vos kelių minučių), o tada galimi du marinavimo būdai. Pirmasis: užpylus žuveles kokybišku aliejumi plačiakakliame stiklainyje palaikyti savaitę. Antrasis: paruošti marinatą iš vandens, acto, pipirų, krapų stiebų, svogūnų ir cukraus, atvėsinti ir užpylus marinatu žuveles palaikyti 4-5 dienas.
1. Žuvis nuplaukite, išvalykite, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Į išplikytus stiklainius sudėkite žiedeliais pjaustytus svogūnus ir morkas bei apkeptas stintas.
3. Vandenį užvirinkite, suberkite cukrų, druską, prieskonius, supilkite actą. Pakaitinkite ir karštą marinatą supilkite į stiklainius su daržovėmis ir apkeptomis stintomis.
Po paros jau galite skanauti. Gero apetito!
Plačiau skaitykite: Stintos „ant bangos“. Ruoškime ir ragaukime!