Šio daugeliui girdėto ir ragauto, tačiau ne visų namuose gaminto patiekalo receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi prekybos tinklas „Maxima“.
Kaip pasakoja Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė, šis patiekalas išpopuliarėjo Vokietijoje, kai po II-ojo Pasaulinio karo trūko mėsos, ilgainiui šis patiekalas, kurį ruošiant nesunku improvizuoti, išpopuliarėjo ir mūsuose. „Netikras zuikis gaminamas pagal daugybę receptų, kiekvienas gali improvizuoti su savo mėgstamais ar turimais ingredientais“, – teigia ekspertė ir dalijasi savo netikro zuikio iš maltos vištienos receptu.
„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos
Ingredientai:
- 700 g maltos vištienos;
- 80 g kubeliais pjaustytų saliero lapkočių;
- 1 kiaušinis;
- 25 g migdolų miltų;
- 3 g maltos saldžiosios paprikos miltelių;
- 5 g svogūnų miltelių ar granulių;
- 5 g česnakų miltelių ar granulių;
- 30 g kepsnių (barbekiu) padažo;
- svogūnų laiškų (pagardinimui ir papuošimui).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Keptuvėje 4–5 minutes pakepinkite pjaustytus salierų lapkočius.
3. Visus likusius ingredientus sumaišykite viename dideliame dubenyje, tuomet suberkite pakepintus salierų lapkočius ir dar kartą visą gerai išmaišykite.
4. Gautą masę sudėkite į riebalais išteptą ar kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepkite apie 60 minučių.
5. Iškepus leiskite „netikram zuikiui“ pailsėti bent 15 minučių prieš jį pjaustant.