Ingredientai (4 duonos papločiams):
- 1 stiklinė tiršto natūralaus jogurto (puikiai tinka graikiškas);
- 1 stiklinė savikėlių (self rising) miltų (jei tokių neturite, naudokite paprastus kvietinius, sumaišytus su 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių);
- žiupsnis druskos;
- aliejaus (kepimui).
patiekimui:
- gabaliukas sviesto, išlydytas;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta.
Gaminimas:
1. Į dubenį persijokite miltus (arba miltus ir kepimo miltelius), įberkite druskos, išmaišykite. Supilkite jogurtą ir pirmiausiai šaukštu, o kai neliks sausų miltų – rankomis suminkykite minkštą, kiek lipnią, bet vientisą tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, pridenkite ir palikite ramiai pusvalandžiui.
2. Išlydykite sviestą ir sudėkite į jį trintą česnaką. Atidėkite į šalį.
3. Praėjus laikui, kai tešla ilsėjosi, dėkite ją ant stalviršio ir padalinkite į 4 dalis.
4. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ant nedidelės kaitros.
5. Paplotėlius geriausiai formuoti ant aliejumi pateptos lėkštės. Tiesiog dėkite ant jos po gabaliuką ir tapšnodami pirštais (tačiau stengdamiesi, kad tešla nesuplyštų) išplokite 13–15 cm skersmens paplotėlį. Atsargiai perkelkite paplotėlį ant keptuvės. Kepkite vieną pusę apie 3–4 min., prieš apverčiant naujai kepamą pusę vėl kiek patepkite aliejumi (kol vienas paplotėlis kepa, ant lėkštės tokiu pat būdu formuokite naują).
6. Iškepusius paplotėlius patepkite česnakiniu sviestu ir ragaukite. Skaniausi jie šilti, tinka kaip užkandis tiesiog vieni, galite jais užkąsti salotas, sriubas troškinius, žinoma, ypač dera prie įvairiausių pikantiškų indiškų patiekalų.