„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Indiška lęšių sriuba su pikantiškomis natomis

Kai lietinga ir žvarbu, norisi ne tik ko nors karšto, bet neprošal išbandyti ir ką nors pikantiškesnio. Tokiomis dienomis verta išsivirti indiškos raudonųjų lęšių sriubos – užtruksite neilgai (raudonųjų lęšių nereikia mirkyti), sunkiai randamų ingredientų neprireiks, o ugnelė burnoje tikrai užsikurs. Išbandykite!
Raudonųjų lęšių sriuba
Raudonųjų lęšių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 180 g raudonųjų lęšių, perplautų po šaltu vandeniu;
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, stambiai supjaustytas;
  • 2 skiltelės česnako, supjaustytos riekelėmis;
  • 1 šviežia raudonoji paprika, nupjautu žaliuoju galiuku, stambiai supjaustyta;
  • 1 arbat. šaukšt. kumino, nemalto;
  • keli žirneliai juodųjų pipirų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. geltonųjų garstyčių grūdelių;
  • 3 švieži arba konservuoti pomidorai (jei naudojate šviežius, blanširuokite ir nulupkite odelę);
  • 1 laimas (žalioji citrina) arba 2 arbat. šaukšt. tamarindų pastos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 750 ml vandens;
  • sauja šviežių kalendrų patiekimui (jei mėgstate).

Gaminimas:

1. Kuminą ir juodųjų pipirų grūdelius sugrūskite prieskonių grūstuvėje ir berkite į nedidelį elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite ir aitriąją papriką, česnaką bei imbierą, įpilkite šaukštą aliejaus. Sumalkite viską iki rupios pastos.

2. Storadugniame puode įkaitinkite likusį aliejų, suberkite garstyčių sėklas ir minutę pakepinkite (pridenkite dangčiu, nes jos ims šokinėti). Dėkite prieš tai pagamintą pastą ir pakepinkite minutę, kol pakvips.

3. Berkite į puodą lęšius, kubeliais supjaustytus pomidorus, įpilkite 1 valg. šaukšt. šviežiai spaustų laimo sulčių (arba sudėkite tamarindų pastą) ir išmaišykite. Užpilkite vandeniu, pasūdykite ir užvirkite.

4. Sumažinkite ugnį ir virkite 25 min., kol lęšiai ir pomidorai išvirs.

5. Nupylę pusę sriubos į atskirą indą, likusią jos dalį sutrinkite iki vientisos tyrės, o tada grąžinkite atgal atidėtąją dalį. Paragaukite, ar netrūksta rūgštumo (padės citrinos sultys) arba druskos.

6. Pilkite į dubenėlius, ant viršaus berkite kapotų kalendrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs