„Tokį tortą esu mačiusi tik internete ir niekada nėra tekę ragauti nieko panašaus“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.
Laidos viešnia – L.Geštautaitė iš Tauragės, o jos šeima 25 metus sukasi kepinių versle, kuris gimė namų virtuvėje. Pati Lina taip pat negali gyventi be konditerijos – itin domisi tortų puošyba.
Apie japonišką sūrio pyragą L.Geštautaitė sužinojo netikėtai: „Pamačiau eilę prie parduotuvės – ten buvo kepami šie pyragai ir pirkėjai jų laukė. Pradėjau ieškoti receptų, bandžiau jų labai daug – buvo ir nesėkmių. Buvo, kad jis ir sukrenta, ir neiškyla, būna neskanus. Pagaliau atradau receptą, kuris skanus visiems.“
Ji sako, kad pyragą išsikepti patiems tikrai verta, tačiau prireiks kantrybės. „Man iš pirmo karto nepavyko, bet esu tokia, kuri siekia tobulybės. Žinoma, kad ir kaip jis beatrodytų, jo skonis vienodas“, – tikina moteris.
Japoniškas sūrio pyragas
Ingredientai:
- 250 g grietinėlės sūrio;
- 6 kambario temperatūros kiaušiniai;
- 140 g cukraus;
- 60 g sviesto;
- 100 ml pieno;
- 1/2 citrinos sultys ir žievelė;
- 60 g miltų;
- 20 g kukurūzų krakmolo;
- papuošimui: šviežių uogų ir cukraus pudros.
Gaminimo būdas – laidos įraše